Tarih: 25.08.2022 11:03

Duyarsız sürücüler tepki çekiyor/ZORLA NEZAKET OLMAZ

Facebook Twitter Linked-in

Duyarsız sürücüler tepki çekiyor

ZORLA NEZAKET OLMAZ

Gölcük Amiral Sağlam Caddesi’nde karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaşlar yaya geçitlerinde olmalarına rağmen sürücülerin yol vermesi için bekliyor. Bu duruma tepki gösteren bazı vatandaşlar, sürücülere seslenerek, ‘Yayalara öncelik verin’ dedi.

Tepki çekiyorlar

Geçtiğimiz yıllarda İçişleri Bakanlığı tarafından Yaya Öncelikli trafik yılı ilan edilmesiyle birlikte 81 ilde eş zamanlı uygulama yapılmış ve Trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması için kampanya başlatılmıştı. İlçemizde de gerçekleştirilen uygulama ile sürücülere kampanya hakkında bilgi verilmişti. Kampanya sonrasında da Trafik Polisleri tarafından ilçemizin birçok noktasında yapılan uygulamalar ile bu yasağa uymayan sürücülere ceza kesilmişti. Çıkan yasaya ve yapılan uygulamalara rağmen ilçemizde birçok sürücü yaya geçidinden yola geçmek isteyen vatandaşlara yol vermeyerek tepki çekiyor

Vatandaşlar rahatsız

Bazı vatandaşlar, ‘İlçemizde bazı sürücüler ne yazık ki yayalara yol vermiyor. Sürücüler biz yayalara yol vermeliyken bazı zamanlar biz onlara yol veriyoruz. Bu hassasiyet ne yazık ki Gölcük’te daha başarıya ulaşmış değil’ diye konuştular.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —