Tarih: 01.05.2019 13:48

Ecem Balcı Davasının 3’üncü duruşması gerçekleşti MAHKEMEDE SALON KARIŞTI

Facebook Twitter Linked-in

Ecem Balcı Davasının 3’üncü duruşması gerçekleşti

MAHKEMEDE SALON KARIŞTI

İlçemizde geçtiğimiz yıl yaşanan üzücü olay ile hayatını kaybeden Ecem Balcı’nın geçtiğimiz gün Kocaeli Adliyesi’nde 7’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 3’üncü duruşması görüldü. Balcı’nın yakınları ve Sanık yakınları arasında tartışma çıktı.

43 gün sonra cansız bedeni toprağa gömülü bir şekilde bulunmuştu

5 Ocak 2018 tarihinde evinden çıkan 17 yaşındaki Ecem Balcı’dan haber alınamamıştı. Ecem Balcı, aranırken genç kızın annesi Esra Ercömert intihar etmişti. 43 gün sonra ise talihsiz kızın cansız bedeni toprağa gömülü bir şekilde bulunmuştu. Yaşanan olaylar sonrasında Ecem Balcı’nın annesi Esra Ercömert’in imam nikahlı kocası cinayeti itiraf etmiş ve tutuklanmıştı. Ecem Balcı davasının 3’üncü duruşması Kocaeli Adliyesi’nde 7’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkemede önce tanıklar Sanık Süleyman Kara’nın ablası S.T, M.T ve Ecem’in anneannesi S.K dinlendi.

Duruşma 11 Haziran tarihine erteledi

Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme başkanı tarafından söz verilen sanık Süleyman Kara’nın konuşmasına sinirlenen Ecem Balcı’nın Babası Gökhan Balcı, öfkeyle ayağa kalkarak, “Allah belanı versin. Çocuğumu öldürdün” dedi. Ardından mahkeme başkanı Gökhan Balcı’yı salondan çıkarttırarak duruşmaya ara verdi. Gökhan Balcı polisler tarafından salondan zorla çıkartılırken mahkeme salonunun kapısının kırıldığı bildirildi.  Verilen aranın ardından devam eden mahkemede, Gökhan Balcı hakkında suç duyurusunda bulunmasına, otopsi raporunun beklenmesine ve Süleyman Kara’nın tutukluk halinin devamına  karar verildi ve duruşma 11 Haziran tarihine erteledi.

“Adalet sağlanana kadar davalarının peşinde olacağız”

Duruşma sonrasında Kocaeli Adliye’si önünde basın açıklamadı yapan Avukat Aslıhan Şen, Ecem Balcı’nın babası Gökhan Balcı ve Kadın Meclisi Avukatı Ayşe Pınar Eren, “Adalet sağlanana kadar davalarının peşinde olacağız, sanık Süleyman Kara’nın en ağır cezayı alması için elimizden geleni yapacağız” diye açıklamalarda bulundular.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —