Tarih: 04.04.2023 13:58

Ekmeği 3 buçuk liradan veriyordu, pideyi de 7 buçuk lira yaptı DAĞ, “GRAMAJINDAN FAZLASI VAR EKSİĞİ YOK”

Facebook Twitter Linked-in

Ekmeği 3 buçuk liradan veriyordu, pideyi de 7 buçuk lira yaptı

DAĞ, “GRAMAJINDAN FAZLASI VAR EKSİĞİ YOK”

Gölcük’te 1949 yılından beri hizmet vermekte olan Akdağlar Kara Fırını ekmekte yapmış olduğu kampanyayı Ramazan ayı boyunca pide fiyatlarında da uyguluyor. Akdağlar Kara Fırınının sahibi İbrahim Dağ, “ekmeği 3 buçuk liradan veriyorduk. Şimdi pideyi de 7 buçuk liradan veriyoruz. Üstelik gramajında fazlası var eksiği yok” dedi.

“Gramajından çalmam”

Gölcük’ün tek odun ateşinde ekmeğini yaptığını ifade eden Akdağlar Kara Fırınının sahibi İbrahim Dağ, ekmek fiyatında yapmış olduğu indirimi Ramazan Ayının vazgeçilmezi olan pide fiyatlarında da uyguladı. Bu sene fırınlarda 310 gram pide 10 liradan satılırken, İbrahim Dağ pideyi 7 buçuk liradan sattığını belirtti. Dağ,  ekmek ve pidelerde gramajdan çalmadığını aksine daha fazla yaptığının da altını çizdi.

“Ben ayda 4 ton odun yakarım”

1949 yılından beri Kavaklı Mahallesi’nde hizmet vermekte olan Akdağlar Kara Fırınının sahibi İbrahim Dağ, Fırıncılar Odası tarafından belirtilen ekmek ve pide fiyatlarını uygulamak yerine kendi fiyat tarifesini uygulamaya devam ediyor. 5 lira olan ekmeği 3 buçuk liradan veren Dağ Ramazan ayında da 10 lira olan pideyi 7 buçuk liradan sattığını ifade etti. 1949 yılında nasıl yapıldıysa aynı şekilde fırın kullanmaya devam ettiğini ve Gölcük’te tek gerçek odun ateşinde ekmek sattığını ifade eden Dağ, “Bu fırın 1949 yılında nasıl yapıldıysa aynı şekilde devam ediyoruz. Ben ayda 4 ton odun yakarım. Öyle her odunda yakamayız. Gürgen kayın ya da kestane odunu yakmamız gerekir” dedi.

“İsteyende gelip tartabilir”

Sözlerine devam eden Dağ, “Ben öyle bakkala markete de ekmek vermem sadece kendi fırınımda ekmek pide satarım.  Ben Fırıncılar Odası’nın verdiği tarifeye değil kendi tarifeme uyarım.Bu sene ekmek 5 lira, pide 10 lira ama bizde ekmek 3 buçuk, pide ise 7 buçuk lira. Gayette güzel para kazanıyorum. Gramajıda eksiği değil fazlası var. Hatta ben pideyi 320 gram yapıyorum. İsteyende gelip tartabilir. Ekmek normalde 220 gram ve onda da yine aynı şekilde fazlası vardır eksiği yoktur. Bir ara şikeye ettiler beni Gramajı eksik ekmek pide yapıyorlar diye. İsteyen gelip tartabilir. Bizde fazlası vardır eksiği yoktur” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —