Tarih: 13.02.2023 08:24

Elden Ele & Gönülden Gönüle

Facebook Twitter Linked-in

Teşekkürler Kocaeli,

Elden Ele & Gönülden Gönüle

06.02.2023 günü Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve ülkemizin pek çok yerinde etkili olan deprem sonrasında Valiliğimiz koordinasyonunda kurum, kuruluşlarıyla, STK’larıyla, 7’den 70’e tek yürek olarak depremzedelerin yaralarını sarmaya, ayni ve nakdi yardımlar yapmaya, depremin ilk gününden itibaren bölgede olan ekiplerimizle arama ve kurtarma faaliyetleri dahil depremzede vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam ediyoruz.

Bu kapsamda 291 adet çeşitli büyüklükte iş makinesi, 750 adet arama ve kurtarma faaliyetlerinde kullanılacak yardımcı ekipman ile alanında uzman teknik personellerinde içinde bulunduğu 3 Bin 678 personel deprem bölgesine sevk edilmiştir.

Deprem yaralarını sarmak üzere Valiliğimizce ayni yardım toplanma yeri olarak belirlenen ve halen faaliyetlerine devam eden İzmit ilçemizdeki eski Carrefour binasına getirilen paletli, kolilenmiş ve adet olarak teslim edilen kışlık kıyafet-hijyen malzemeleri-battaniye-yorgan-tulum-ısıtıcı-su ve çeşitli gıda ile bilimum ihtiyaç malzemelerinin içinde bulunduğu;

Ayrıca depremzede vatandaşlarımızın özellikle zorlu kış şartlarında barınma ihtiyacı karşılanmak üzere; 4 palet-6 koli ve 939 adet ayrı ayrı olmak üzere hazırlanan Çadır, 8 portatif WC, 1 portatif Duş, 104 konteyner yine bölgeye gönderilmiştir.  

Deprem bölgesinden gelerek Valiliğimiz koordinasyonunda kurulan başvuru ve kabul merkezinin bulunduğu Sabancı Kültür Merkezine başvuran  2 Bin 763 depremzede vatandaşımız daha önceden tespiti yapılan yerlere yerleştirilerek iaşe ve ibateleri dahil bütün ihtiyaçları Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte karşılanmaktadır.

Valiliğimizce belirlenen Sabancı Kültür Merkezinde bulunan başvuru ve kabul merkezine başvurmayan, kendi imkanları ile ilimize gelerek yakınları vasıtasıyla konaklayan depremzede vatandaşlarımızın kimlik ve iletişim bilgilerini ilçe Kaymakamlıklarında oluşturulan birimlere bildirmesi büyük önem arz etmektedir.

Her nerede ihtiyaç olursa oraya yardıma koşan, maddi ve manevi yardımlarda bulunan hemşehrilerimize teşekkür ediyor, yardımları depremzede kardeşlerimize titizlikle ulaştırmaya devam ediyoruz.

Bir kez daha depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan Rahmet, yakınlarına sabırlar, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —