Tarih: 02.09.2022 14:00

Elektrik ve Doğalgaz zamlarından sonra Başkan Ergun Şahin konuştu ‘EMEKLİ NASIL GEÇİNECEK?’

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, elektriğe ve doğalgaza yapılan yüzde 20’lik  zammı değerlendirdi. Başkan Şahin, ‘Az maaş alan bir emekli nasıl geçinecek?’ dedi.

‘Bu şartlar emeklinin geçinebilmesi çok zor’

Başkan Şahin, ‘Emekli nasıl yetişecek doğalgaz ve elektrik yüzde 20 zam geldi. Maaşı az olan emekli içi geçinmek çok zor. Doğalgaz ve Elektriğe yapılan yüzde zam sadece biz emeklileri değil, esnafları, Ticarethane sahiplerini dolayısıyla herkesi olumsuz etkiliyor. Az maaş alan bir emekli zaten ay sonunu çok zor getirebiliyor. Birde bu zamlar emeklimizin geçinebilmesini daha da zorlaştırıyor.’

‘Sayın Cumhurbaşkanımızdan 2023’te Seyyanen zam bekliyoruz’

Vergi İadelerinin yüzde 4’ten 8’e çıkartılıp, emekliye refah payının verilmesi gerektiğini belirten TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, ‘Emeklimizin maaşları yüzde olarak değil Seyyanen verilmeli. Vergi iadeleri yüzde 4’ten yüzde 8’e çıkartılığı refah payı verilmeli. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızdan 2023’te bizi TÜFE’den çıkartıp, maaşlarımıza seyyanen zam vermesini bekliyoruz’ diyerek açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —