Tarih: 22.09.2023 12:47

Emekli Cemiyeti Başkanı Ergun Şahin, ‘CUMHURİYET İKRAMİYESİ 10 BİN OLMALI’

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, emeklilerin yaşadığı sıkıntıları dile getirerek, Cumhuriyetin 100. Yılına özel verilmesi beklenen ikramiye beklentilerini açıkladı.

‘Emekliler acil çözüm bekliyor’

En düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesini istediklerini söyleyen Başkan Şahin, ‘Emekliler Pazara, Markete, Çarşıya rahatça çıkabilmeli. Emeklilerimizin maaşları yükseltilmeli, 7 bin 500 liraya layık görülmemeli. Devletimiz emeklinin yüzünü güldürmeli, umutları yeniden yeşertilmelidir. Emekliye beklediği müjde en kısa sürede verilmeli, hakkı iade edilip alım gücü yeniden dengelenmelidir. Aksi takdirde emeklilerimiz geçinebilmek için çok sıkıntı yaşayacak. Emeklilerimiz acil çözüm bekliyor’ diye konuştu.

Cumhuriyet ikramiyesi beklentisini açıkladı

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, Cumhuriyetimizin 100.yılına özel verilmesi beklenen ikramiye beklentisini de açıkladı. Başkan Şahin, ‘Son dönemde emeklilere verileceği düşünülen Cumhuriyet ikramiyesi konusu gündemde. Böyle bir durumun gerçekleşmesi halinde biz emekliler bu miktarın Cumhuriyet tarihimize yakışacak şekilde, 100. yılımıza yakışacak şekilde kişi başı 10 bin TL tutarında olmasını istiyoruz. Bunu da hiçbir emekliyi ayırmadan talep ediyoruz. Bu konunun ciddi şekilde ele alınması, ikramiyelerde emeklinin mevcut ekonomik durumu düşünülerek hareket edilmelidir’ diyerek açıklamasını tamamladı.




Orjinal Habere Git

— HABER SONU —