Tarih: 27.07.2023 13:16

Emekli Cemiyeti Başkanı Ergun Şahin, ‘MAAŞLARIMIZ ORTADA, KARTLARA DEVAM’

Facebook Twitter Linked-in

İlimizde bir süredir 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ücretsiz kartları iptal mı olacak sorusu gündemi meşgul ediyor.  15 Ekim’den itibaren 65 yaş üstü vatandaşların minibüslere ücretsiz binemeyeceği konuşuluyor. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, ‘Kocaeli’de 90 bin emekli var. Emeklilerimizin aldığı maaş ortada. Bu karar kabul edilmemeli’ dedi.

‘En düşük emekli maaşı 7 bin 500 lira’

Başkan Şahin, açıklamasında, ‘Bugün sadece ilimizde yaşayan 90 bin emeklimiz var. Birçok emeklimizin aldığı maaş ortadayken bu kararı gündeme getirmek bizleri gerçekten üzüyor. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 lira olduğunu unutanlar gözlerini 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ücretsiz kartlarına dikmiş durumda. Bu karar asla kabul edilmemeli. Bu konuda geçtiğimiz yıllarda da bazı tartışmalar çıkmasına rağmen konu tatlıya bağlanmış ve 65 yaş üstü kişiler, bu kartlarını kullanmaya devam etmişti. Ben kararın kabul edileceğini düşünmüyorum’ dedi.

‘Gençlerimiz bizi üzecek yorumlar paylaşıyor’

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız ve isimlerini vermek istemeyen bazı 65 yaş üstü vatandaşlar şunları söyledi: ‘Aldığımız maaş ortada. Sanki durumumuz çok iyi gibi ücretsiz kartlarımızın iptal edilmesini gündeme taşıyorlar. Önümüzde yerel seçimler var. Hükümetimiz ve Belediyelerimiz bu yanlış kararı almamalı. Bazı haberlerin altındaki yorumları okuyoruz, gençlerimiz bizleri üzecek yorumlar yazıyor. Neymiş biz günün her saatinde minibüse biniyormuşuz oradan oraya geziyormuşuz. Bazı arkadaşların yaptığı bu yanlışı hepimizin üzerine yüklemek ne kadar doğru? Belediyeler minibüsçüleri zaten destekliyor. Bu konuda yanlıştan dönülmesini bekliyoruz’ diye konuştular.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —