Tarih: 24.05.2022 13:56

Emekliler Derneği Başkanı Ergun Şahin “TEMMUZ’DA YÜZÜMÜZ GÜLSÜN”

Facebook Twitter Linked-in

Emekliler Derneği Başkanı Ergun Şahin

“TEMMUZ’DA YÜZÜMÜZ GÜLSÜN”

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, emeklilere yapılacak Temmuz zammı ve Kurban Bayramı ikramiyeleri konusunda açıklamalarda bulunarak, “ Temmuz’da yüzümüz gülsün” dedi.

“Temmuz ayında güzel bir zam bekliyoruz”

Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, son zamanlarda peş peşe gelen zamlar ile emeklilerin ekonomik sıkıntı içinde olduğunu ifade ederek emeklilere Temmuz ayında önemli oranda zam yapılması gerektiğini ve Kurban bayramı ikramiyelerinin de mutlaka arttırılması gerektiğini ifade etti.  Başkan Şahin, yaptığı açıklamada “Ocak ayında maaşlarımıza yapılan zamların ardından geçen zaman içerisinde, hemen hemen her gün birçok ürüne zam geldiğini gördük. Zamlar karşısında alım gücü düşen emeklilerimiz, çoğu şeyi alamaz oldu. Bu durum, emeklilerimizi olumsuz etkilemeye başladı. Bilindiği gibi emeklilerimizin maaşına, Temmuz ayı içerisinde bir zam yapılacak. İlgili bakanlıklardan da emekli maaşları hakkında bir düzenleme yapılacağı ile ilgili olarak bazı bilgiler aktarıldı. Bizler de emekliler olarak bu düzenlemelerin nasıl olacağını beklemekteyiz” dedi.

“Temennimiz, önümüzdeki bayramda ikramiyemizin arttırılması ve bayramı da rahat bir şekilde yaşayabilmektir”

Sözlerine devam eden Başkan Şahin, “Temennimiz, emekli maaşlarının kayda değer bir şekilde yükseltilmesi, zamların alım gücünü yükseltecek düzeyde yapılması, en düşük emekli maaşının da günün şartlarına uygun şekilde arttırılması yönündedir. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı öncesinde, emeklilerimizin her dini bayram öncesinde aldıkları 1100 liralık bayram ikramiyelerinin arttırılmasını istediğimizi belirtmiştik ama herhangi bir değişimin, artışın olmayacağı dile getirilmişti. Emekliler olarak Kurban Bayramı’nda ikramiyelerimizin arttırılmasını istiyoruz. Bu yöndeki taleplerimizi de genel merkez olarak dile getirmiştik. Temennimiz, önümüzdeki bayramda ikramiyemizin arttırılması ve bayramı da rahat bir şekilde yaşayabilmektir” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —