Tarih: 28.03.2022 14:32

Emekliler ikramiyede vites yükseltti “EN 2.500 LİRA OLMALI”

Facebook Twitter Linked-in

Emekliler ikramiyede vites yükseltti

“EN 2.500 LİRA OLMALI”

Türkiye Emekliler Derneği ( TÜED) Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin Ramazan ve Kurban Bayramlarında emeklilere verilen bayram ikramiyesinin bu sene en az 2. 500 lira olması gerektiğini ifade etti.

Geçen sene 100 lira zam yapılmıştı

2018 yılında başlayan ve emeklilere Ramazan ve Kurban bayramında olmak üzere yılda iki defa verilen Bayram ikramiyesi Bin lira olarak başlamış ve geçtiğimiz yıl 100 liralık bir zam yapılarak 1.100 Liraya yükseltilmişti. Artan ekonomik şartlar nedeniyle emeklilerin çok zor durumda olduğunu ifade eden TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin, daha öncesinde talep ettikleri 2 Bin Liralık Bayram ikramiyesinin de yeterli olmayacağını ifade ederek Bayram ikramiyelerinin en düşük emekli maaşı olan 2.500 lira olması gerektiğini ifade etti.  

“Bu şartlarda emeklilerimiz Kurban kesemez”

1.100 liralık bayram ikramiyesinin çok düşük kaldığını ifade eden TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin yaptığı açıklamada, “  emeklilere verilen Bayram ikramiyesinin en az 2.500 Liraya çıkartılması için genel merkezimizde çalışmalarını sürdürüyor. Şu anda bayram ikramiyelerini yükseltileceği ama bu oranın ne kadar olacağı konusuna bir açıklama yapılmazken emekliler olarak bu rakamın en az 2.500 lira olmasını talep ediyoruz. Bu sene iğneden ipliğe gelen zamlar nedeniyle emeklilerimiz gerçekten büyük bir geçim sıkıntısı içine girdiler. Şimdi Ramazan Ayı geliyor, emeklilerimiz artan fiyatlar nedeniyle market alışverişlerini nasıl yapacaklarını düşünmeye başladılar. Birde bu sene Kurbanlıkların 5 Bin lira olacağı söyleniyor. Bu hayat şarlarında emeklilerimiz Kurban da kesemez.  Bu nedenle bayram ikramiyelerinin en az 2.500 lira yapılması ile emeklilerimizin yüzlerini güldürülmesini istiyoruz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —