Tarih: 03.07.2022 14:37

Emekliler maaşlarının asgari ücret kadar olmasını istiyor ZAMLI MAAŞLAR YARIN AÇIKLANIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Emekli maaş zammı yarın açıklanıyor. 5 aylık enflasyon oranı yüzde 35,64 olarak gerçekleşirken Temmuz ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emekli Temmuz zammı netlik kazanacak. Emekliler maaşlarının asgari ücret kadar olmasını istiyor.

Kulislerde artışın yüzde 35 olacağı yönünde

Emeklilerin gözü kulağı yarın açıklanacak olan emekli maaş zamlarında olacak. Gölcüklü emekliler maaşlarının asgari ücret kadar olmasını istiyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun Mayıs ayı enflasyon verilerine göre, Haziran ayında enflasyon sabit kalırsa Temmuz ayında SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarında yüzde 35.64, memur maaşları ve emekli memur aylıklarında yüzde 35 oranında artış olması tahmin ediliyor. SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına Temmuz ayında Ocak-Haziran dönemindeki 6 aylık enflasyon oranında zam yapılacak. Sadece 6 aylık enflasyon verisinin maaşlara eklenmesi halinde 2000’den önce emekli olan SSK’lıların maaşı 3.292 liradan 4.589 liraya yükselecek. En düşük emekli maaşı olan 2.500 lira maaş alanların maaşı ise 3.485 liraya yükselecek.

Emeklilerin beklentisi asgari ücret seviyesi

Tüm bu rakamlara bakıldığında emekliler maaşlarının asgari ücrete çekilmesini bekliyor. Ülkemizin zor bir süreçten geçtiğini söyleyen bazı emekliler, ‘Maaşlarımız asgari ücret kadar olursa bir nebze de olsa nefes alırız. Her şey ateş pahası. Aldığımız maaşlar 10 gün olmadan pul oluyor. Umarız açıklanan rakam bu şekilde şekillenir’ dediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —