Tarih: 22.01.2024 14:31

Emekliler mutsuz, seyyanen zam istiyorlar ‘10 BİN LİRA GEÇİNMEK İMKANSIZ’

Facebook Twitter Linked-in

Emekliler mutsuz, seyyanen zam istiyorlar

‘10 BİN LİRA GEÇİNMEK İMKANSIZ’

Geçtiğimiz günlerde açıklanan emekli maaş zamları birçok emekliyi memnun etmedi. Emekliler maaşlarına ek seyyanen zam istediklerini belirtti.

‘Maaşlarımıza ek seyyanen zam verilmesini istiyoruz’

En düşük emekli maaşı ile yani 10 bin lira ile günümüzde geçinmenin imkansız olduğunu belirten emekliler maaşlarına ek seyyanen zam istediklerini ifade ettiler. Bu konuda bir çalışma yapılmasını isteyen emekliler aldıkları zammın şu ana kadar eridiğine dikkat çektiler. En düşük emekli maaşının asgari ücrete yakın olması gerektiğini söyleyen emekliler, ‘Eskiden bir emekli maaşı asgari ücretin neredeyse iki katıydı. Fakat şimdi asgari ücret ile aramızda 7 bin lira fark oluştu. Bu gerçekten emekliye reva görülmemeli. Maaşlarımıza en azından asgari ücret civarında olmalı. Bu yüzden de emekliler olarak maaşlarımıza ek seyyanen zam verilmesini istiyoruz.’

‘İkramiye değil, maaşlarımıza zam istiyoruz’

Emekliler, ‘Gündemde emeklilere yeni bir ikramiye verileceği söyleniyor. Bizler tek sefere mahsus ikramiye değil, maaşlarımıza zam istiyoruz. Çünkü bir defaya mahsus verilen ikramiye bizim sorunlarımızı çözmeyecek. Sadece bir aylığına bizi rahatlatacak. Emekliler yerel seçim öncesi bu konuda güzel bir müjde bekliyor’ diyerek isteklerini belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —