Tarih: 04.07.2023 14:30

Emekliler yarın müjdeli haber bekliyor ŞAHİN, ‘ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA OLMAZ’

Facebook Twitter Linked-in

Emekliler yarın müjdeli haber bekliyor

ŞAHİN, ‘ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA OLMAZ’

Tüm Memur ve Emeklilerin gözü kulağı yarın açıklanacak olan zam oranında. Emekliler maaşlarının asgari ücret seviyesine çıkartılmasını istiyor.

Şahin, ‘En az asgari ücret seviyesine çıkartılmalı’

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, Gazetemize yaptığı açıklamada, emeklilere yüzde 30 ila 45 arasında zam yapılmasını beklediklerini ifade ederken, en düşük emekli maaşının da en az asgari ücret seviyesine çıkartılması gerektiğini belirtti.

‘Temennimiz emeklimizin yüzünü güldürecek bir zam açıklaması yapılması yönündedir’

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, açıklamasında şunları söyledi: ‘3 Temmuz’da açıklanması gereken Haziran ayı enflasyon oranı Kurban Bayramı nedeniyle 5 Temmuz’a ertelendi. Emekliler olarak dört gözle bu açıklamayı ve akabinde belirlenecek olan maaş zam oranını bekliyoruz. İlk 5 aylık enflasyon oranı yüzde 15,26 olarak açıklanmıştı. Haziran ayı enflasyon oranıyla birlikte alacağımız enflasyon zam oranı belli olacak. Bu da ortalama yüzde 20’lerde rakam olacak gibi duruyor. Emeklilerimiz maaş zamlarını en az yüzde 35-40 oranında yapılmasını istiyor. Emeklimiz en düşük emekli maaşının da asgari ücret seviyesine çekilmesini bekliyorlar. Temennimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın emeklimizin yüzünü güldürecek bir zam açıklaması yapması yönündedir. İnşallah emeklilerimizi mutlu eden güzel bir açıklama yapılır’ diyerek açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —