Tarih: 06.08.2020 09:53

En geniş kapsamlı Corona denetimi başladı

Facebook Twitter Linked-in

 En geniş kapsamlı Corona denetimi başladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla valiliklere gönderilen  “Coronavirüs Denetimleri” konulu genelge ile tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde geniş kapsamlı Korona denetimi gerçekleşti. Denetimler akşam saatlerine kadar devam edecek.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “en yoğun” diyerek duyurduğu Coronavirüs denetlemesi İlçemizde başladı. Gölcük’te Polis, Jandarma ve Zabıta’dan oluşan ekipler sabahın erken saatlerinden itibaren  kent genelinde pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar ve taksilerde denetim yapmaya başladılar.

Kurallara uyulup uyulmadığı denetleniyor

Türkiye’deki Coronavirüs salgınında yaz ve bayram rehavetiyle vaka sayılarında artış görülmesinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla  tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de Coronavirüs denetimleri gerçekleştirildi. Ekipler, vatandaşların güvenli seyahat edebilmeleri ve Coronavirüs önlemlerine ilişkin genelgelerde belirtilen hususlar ile İl Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararlar gereği, sosyal mesafe kuralına ve maske kullanımı zorunluluğuna uyulup uyulmadığını denetleniyor.

Yolcu minibüsleri denetlendi

Gölcük’te minibüsleri durduran ekipler, şoförleri ve yolcuları denetledi.  Toplu ulaşım araçlarında yolcu sayısının yanı sıra yolcuların maske takıp takmadıkları, sosyal mesafeye uyup uymadıkları kontrol edildi. Ekipler ayrıca kent genelinde pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar ve taksilerde denetimler yapılıyor.

Çok kapsamlı bir denetim olacak

Bu denetimler; konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, sosyete pazarları, lokanta, kafe, restoran, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, düğün ve nikâh yapılan yerler, berber/kuaför/güzellik merkezleri, internet kafe/salon ve elektronik oyun yerleri, şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları, ticari taksiler, taksi durakları, park/piknik alanları, lunapark/tematik parklar ve bilumum yaşam alanlarını kapsayacak şekilde başladı.

Denetimler akşam saatlerine kadar devam edecek
Denetimler bu gün tüm İlçede akşam saatlerine kadar devam edecek.  Akşam saatlerinde ekiplere Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut ve Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’de katılacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —