Tarih: 31.01.2019 13:30

Engelli bireylerin çocukları TÜGVA ile dolu dolu bir sömestr geçirdi

Facebook Twitter Linked-in

Engelli bireylerin çocukları TÜGVA ile dolu dolu bir sömestr geçirdi

Gölcük Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Görme Engelliler Komisyon Başkanı Mevlüt Önerbay, sömestr tatilinde engelli bireylerin çocuklarının daha aktif olmaları kapsamında Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)  ile ortak bir projede bir araya geldi. İkinci grup olan erkekler sömestr tatillerini dolu dolu geçirdiler.

İkinci grup erkek öğrenciler oldu

Gölcük Engelliler Derneği ile TÜGVA ortak projede bir araya geldi. Engelli bireylerin çocukları sömestr tatilinde fiziki ve ahlaki gelişimlerini olgunlaştırmak maksadıyla bir hafta kız ve bir hafta erken öğrenciler olmak üzere TÜGVA  Gölcük Şubesi eğitmenleri eşliğinde belirli aktiviteler de bulunarak dolu dolu bir sömestr tatili geçirdiler. Geçtiğimiz hafta kız öğrencilerin eğitim aldığı programda bu hafta da erkek öğrenciler eğitim alıyor. İkinci grup olan öğrenciler TÜGVA eğitmenleri eşliğinde öğleden önce tefsir, ilmihal, adabı muaşeret, hadis, öncü şahsiyetler, öğleden sonra ise Ahşap Boyama, Buz Pateni, Halı Saha, Havuz, Matrak,Okçuluk ve Dart etkinlikleri ile unutulmaz bir sömestr tatili geçirdiler.

12 erkek öğrenci oldukça aktif bir sömestr tatili geçirdi

TÜGVA ile ortak projede yer almanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Önerbay, “ Gölcük Engelliler Derneği olarak sadece engelli kardeşlerimize değil bütün ailesine dokunmak ve onları sosyal ve toplumsal hayata kazandırmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Engelli kardeşlerimiz için yapmış olduğumuz projeler kadar aileleri de bizler için önemli olduklarını biliyoruz. Engelli kardeşlerimiz kadar çocuklarının da ilgiye, alakaya, fiziki ve ahlaki değerlerini kazanmaya da ihtiyaçlarını olduğunu biliyoruz. Bunun içinde TÜGVA ile güzel bir proje içinde yer aldık ve  iki hafta süreyle güzel bir etkinlik programı hazırlandı. Geçtiğimiz hafta kız öğrencilerimiz çok güzel bir hafta geçirdiler ve finali Erikli Tepe Tabiat Parkı’nda tamamladık. Şimdi de sıra erkek öğrencilerimizde ve 12 erkek öğrencimiz oldukça aktif bir sömestr tatili geçirdiler. Bize böyle güzel bir imkan veren TÜGVA Gölcük Temsilciliği Başkanı Samet Genç’e ve tüm eğitmenlerine çok teşekkür ederim” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —