Tarih: 02.02.2022 14:03

Engelli rampasının önüne park eden sürücüler tepki çekti

Facebook Twitter Linked-in

Engelli rampasının önüne park eden sürücüler tepki çekti

Gölcük genelinde engelli bireyler ve bebek arabalı anneler için kaldırım bitişlerine yapılan rampaların önüne park eden araçlar büyük tepki çekiyor. 

İlçe genelinde engelli bireylerimizin daha rahat yaşayabilmeleri adına kaldırımlara engelli rampaları yapılmakta. Bazı duyarsız sürücülerin engelli rampalarının önüne araçlarını pak etmeleri engelli bireyleri zor durumda bırakıyor. Engelli bireyler ve bebek arabalı anneler için oldukça önemli olan engelli rampalarının önüne park edilen araçlar tepki çekiyor. İlçemizin en işlek olan sokağı olan 21. Sokak üzerinde engelli rampasının önüne park edilen araç vatandaşlardan büyük tepki çekti.

Her gün manzara değişmiyor

İlçe genelinde kaldırımların bitiş noktalarında bulunan engelli rampaları hem engelli bireylerimiz hem de bebek arabalı anneler için oldukça önemli. Merkez mahallesi 21. Sokak üzerinde bulunan  engelli rampasının önüne park edilen araç engelli bireylere engel oluyor. Hemen hemen her gün aynı manzarayla karşılaştıkları ifade eden vatandaşlar ve esnaflar belediyenin aldığı önlemelere rağmen araç park edilmeye edilmesine tepki gösterdiler.

Kalıcı çözüm bulunmalı

Engelli rampası önüne park eden araç hakkında düşüncelerini dile getiren vatandaşlar, “Unutulmamalı ki hepimiz birer engelli adayıyız. Kimin ne zaman başına ne geleceği belli değil. Bu engelli rampalarının önüne bu şekilde araç park edilmesi bizi gerçekten çok üzdü. Birçok kez bu engelli rampalarının önüne park edilen araçlar yüzünden kaldırımdan inemeyen ya da kaldırıma çıkamayan engelli vatandaşlarımız ile karşılaştık. Belediyemiz haç defa bu alana park edilmemesi için beton saksılar koydu ama her biri kısa sürede ya kırıldı ya yerlerinden söküldü ve hatalı parklar yapılma devam edildi. Tamam Trafik Polisleri bu tür hatalı araç park edenlere gerekli ceza-i işlemi uyguluyorlar ama biz bu tür olayların yaşanmaması için daha farklı önlemler alınmasını istiyoruz” dediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —