Tarih: 26.09.2022 13:22

Engelliler Derneği harıl harıl çalışıyor/KURS ÜSTÜNE KURS AÇILIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Engelliler Derneği harıl harıl çalışıyor

KURS ÜSTÜNE KURS AÇILIYOR

Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat yeni dönemde dernekleri bünyesinde başlayan ve vermeyi planladıkları kurslar hakkında bilgi verdi. Başkan Bat, bu döneminde dolu dolu geçireceklerini ifade etti.

“Kurslarımıza yoğun ilgi var”

Halk Eğitim Merkezi eğitmenleri eşliğinde Engelsiz Yaşam Merkezi’nde kursların başladığını ifade eden Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan bat yaptığı açıklamada, “  Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezi’nde şu anda takı kursumuz başladı. Bu sene ona yoğun ilgi var.  Onun dışında bu sene ilk kez ilk yardım kursumuz başlayacak. Görme engellilerim için  satranç kursumuz var. Bu kursumuz  bayağı geniş katılımlı olacak.  Gölcük dışından da katılım olacak. Yine görme engelli ağırlıklı santral memuru kursumuz başlayacak. Yani bir görme engellinin  santral telefonunu kullanması için bir kursumuz olacak.  Görme Engellilerimiz için iş olanaklarından bir tanesi olduğu için bu kursumuzu açmaya karar verdik. Mesela bizim Gölcük Belediyesi’nin santralindeki arkadaşlarımızın biri görme biri bedensel engelli. Bunun gibi diğer engelli kardeşlerimiz içinde görme engelli santral kursumuz başlayacak. Onun dışında Kur’an-ı Kerim kuruşum başlayacak. Kur’an-ı Kerim Kursumuz görme engelli ve normal olmak üzere  ayrı iki kurs olarak açılacak.  Ayrıca bayan ve erkek olarak da ayrı olacak. Bunların yanında bilgisayar kursumuz açılacak. Bilgisayar kursumuz zihinsel engelli ve normal olacak şekilde açılacak. Onun dışında ahşap boyama, örgü kurslarımız bu sene yine olacak.   İşitme engelli çocuklarımız için Dudak Okuma kursumuz devam ediyor. İlk etapta bu kurslarımız var ve gelen talepler doğrultusunda yeni kurslar da açabiliriz. Biz bu kurs taleplerimizi Halk Eğitim Merkezi’ne talep ettik ve kurslarımızın başlamasını bekliyoruz. Kurslarımızda her bölüm için en az 12 kursiyerimiz olması gerekiyor. Şu ana kadar talepler oldukça yoğun” dedi.

“Müftülüğümüzle beraber engelli vatandaşlarımıza manevi destek tarzı bir proje olacak”

Gezi çalışmalarını bitirdiklerini ve kurslara ağırlık verdiklerini ifade eden Başkan Bat ayrıca Engelsiz Yaşam Merkezi olarak  ayrıca güzel bir projeyi hazırlıyoruz. Müftülüğümüzle beraber engelli vatandaşlarımıza manevi destek tarzı bir proje olacak. Hocamız haftanın 3 günü buraya gelecek, bir takım sorunları olan manevi sıkıntıları olan, bilgi almak isteyen insanlar hocamızla birebir özelde görüşebilecek.  Normal diyalogda kurabilecek. Hatta şöyle de bir şey düşünüyoruz, engelli yatalak olan hastalarımıza da eve gidecek hoca. Ev ziyaretleri yapacak. Böyle bir yeni projemiz var” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —