Tarih: 30.07.2017 12:56

Engin, “Vakit tükenmeden bir şeyler yapın”

Facebook Twitter Linked-in

Engin, “Vakit tükenmeden bir şeyler yapın”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Gençlik Kolları, KHK ile görevlerine son verildikten sonra işlerine geri dönebilmek için açlık grevine başlayan akademisyenler Nuriye Gülman ve Semih Özakça hakkında basın açıklaması yaptı.

İl binasında gerçekleşen açıklamaya CHP İl Başkan Vekili Gökhan Ercan, Kadın Kolları İl Başkanı Sevim Pekyörür, İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, Gençlik Kolları Körfez İlçe Başkanı Mert Erdoğan, Gençlik Kolları Gebze İlçe Başkanı Esener Eşsiz, Gençlik Kolları Kartepe İlçe Başkanı Cihan Çakır, Meclis üyesi Birol Sağlam ve Gençlik Kolları İl Yöneticileri de katıldı.

ÖLÜMCÜL SÜREÇ

Bugün Nuriye Gülman ve Semih Özakça’nın işlerine geri dönmek uğruna yaptıkları açlık grevinin 143. günü ve maalesef ki artık ölümcül süreçteler diyerek açıklamasına başlayan CHP İl Gençlik Kolları Başkan Vekili Çağdaş Engin, “Açlık grevlerinin 76. gününden itibaren tutuklu hayatı yaşayan iki eğitim neferi Nuriye ve Semih kötü cezaevi koşulları ile de mücadele etmekte” dedi. İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel’in cezaevindeki Nuriye ve Semih ile görüşme talebi sürekli reddediliyor diyen Engin, “Bu durum ülkenin nasıl bir baskı rejimi uygulandığının göstergesidir” diye konuştu.

OHAL DERHAL SON BULMALI

Dünyanın hangi devletinde kendi ülkesinde barış diyen, barış olsun diye imza veren hangi insan barışı savundukları için işlerinden ekmeklerinden edilmiş ve tutuklanmıştır diye soran Engin, “Kanun Hükmünde Kararnamelerin ve Ohal’in derhal sona erdirilmesi ve suçu olmayan insanların işlerine ekmeklerine tutuklu olanların ailelerine kavuşturulması için herkesin mücadele etmesi gerekir. Nuriye ve Semih’in haklı talepleri biran önce kabul edilmelidir. Buradan tüm yetkililere sesleniyoruz. Vakit tükenmeden Nuriye ve Semih için bir şeyler yapılsın aksi takdirde hepimiz vicdanlarımızı kaybetmiş birer yurttaş olarak yaşamaya devam edeceğiz “ dedi.

BU DAVA ADİL VE ADALETLİ DEĞİL

Açıklamasına Cumhuriyet Gazetesinin davasında ara karar verildiğini söyleyerek devam eden Engin, “Cumhuriyeti susturma amacıyla yapılan soruşturma sonunda açılan davada çizer Musa Kart, yazar Hakan Kara, Cumhuriyet yöneticisi Önder Çelik, Cumhuriyet okur temsilcisi Güray Öz, Cumhuriyet kitap eki yönetmeni Turhan Günay ve avukatlar Bülent Utku ile Kemal Güngör tahliye edildi. Bekir Bozdağ’ın emriyle ve müebbet hapisle yargılanan bir FETÖ sanığı savcı (Murat İmam) tarafından başlatılan soruşturmada Akın Atalay, Murat Sabuncu, Kadri Gürsel ve Ahmet Şık’ın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Aynı iddianame üzerinde 7 gazeteci hakkında tahliye kararı verilirken 4 gazetecinin tutuklanması davanın siyasi olduğunun kanıtıdır” dedi. Bizleri hiçbir şekilde bu davanın adil ve adaletli olduğuna inandıramazlar diyen Engin, “Ahmet Şık’ın dediği gibi bizler sadece anne ve babamızın elini öperken eğildik, bundan sonrada böyle devam edeceğiz. Kahrolsun İstibdat Yaşasın Hürriyet” ifadelerini kullandı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —