Tarih: 04.08.2017 14:27

ENKAZ ALTINDAN DÜNYA REKORUNA

Facebook Twitter Linked-in

Ufuk Koçak deprem anısına gerçekleştireceği rekor denemesine hazırlanıyor

17 Ağustos 1999 depreminde enkaz altında 3 gün kalarak ayaklarını kaybeden Ufuk Koçak dünyada bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Enkazda kaldığı her gün anısına 10 metre toplamda 30 metre dalış yaparak kendi rekorunu geçmeyi deneyecek.

Kendi Dünya rekorunu kıracak

Türkiye’nin ilk engelli dalış eğitmeni olan Ufuk Koçak, yaşadığı felaketi bir avantaja çevirmekle kalmayıp bunu Dünya Serbest Dalış Rekortmenliğine taşıyan örnek bir Türk vatandaşı. Rüzgar sörfü, su kayağı, yelken ve tırmanış gibi bir çok sporu başarıyla yapmakta olan Ufuk Koçak, Paletsiz Değişken Ağırlık CMAS Dünya Rekorunu kırarak engelliler kategorisinde dünyada bir ilki 2. kez başarmak istiyor. Çünkü aynı daldaki bir önceki rekor da yine kendisine ait.

Rekor denemesi öncesi her gün antrenman yaparak geçiriyor

Dünyanın en uzun ve zor 10 yolu arasında gösterilen 508 km Antik Likya yolunu 75 günde tamamlayan ilk engelli olma unvanını da taşıyan Ufuk Koçak, yeni rekor denemesi için 16 Ağustos saat 11.00’da Kocaeli Değirmendere’deki batık şehre dalacak. Marmara depreminin 18. Yıl dönümü anısına gerçekleştirilecek olan bu rekor denemesinde Uluslararası Dalış Federasyonu CMAS yetkilileri, Türkiye Sualtı Federasyonu gözetmenleri ve uluslararası gözlemci hakemler yer alacaklar. Ufuk Koçak’ın “Değişken Ağırlık Dünya Serbest Dalış” rekor denemesi rekor denemesi öncesi her gün antrenman yaparak geçiriyor.

Ufuk Koçak, tüm vatandaşları bu milli gurura ortak olmaya çağırıyor

16 Ağustos saat 11:00’da Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda ülkemizde deprem bilincini geliştirmek ve yaşanabilir engellilik konusunda örnek teşkil etmek amacıyla 30 metreye dalacak olan Ufuk Koçak, tüm vatandaşları bu milli gurura ortak olmaya çağırıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —