Tarih: 09.09.2022 10:39

Erenoğlu, ‘CHP Cumhuriyetin koruyucusu ve teminatıdır’

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Dilovası İlçe Başkanı Gökalp Erenoğlu partisinin kuruluşunun 99’uncu yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.


9 Eylül 1923 yılında kurulan partimizin 99’uncu yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Milli mücadele ruhunun eserlerinden birisi Cumhuriyet diğeri de Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Cumhuriyet Halk Partisi, kurulduğu günden bugüne, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri olan devrimlerin ve cumhuriyetin koruyucusu ve teminatıdır. Partimiz 99 yıldır ulus devlet modelinin ve laikliğin yıkılmaz kalesi olarak yaşamaya devam ediyor. Bizler 99 yıl önce kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği partimize hizmet etmeye devam ediyoruz.  Atatürkçü düşünceden ayrılmadan, hukukun üstünlüğünden vazgeçmeden, ulusal birliğimizi ve cumhuriyetimizi koruyacağız. Çağdaş uygarlık yolunda yürüyüşümüzü altı okun çatısı altında sürdüreceğiz. Bize emanet edilen bu görevi layıkıyla yapmak için gece, gündüz demeden yılmadan, yorulmadan çalışacağız.” dedi.


‘HEDEFİMİZ 2023 SEÇİMLERİ OLMALI’


Cumhuriyet Halk Partisinin 99 yıl önce olduğu gibi bugünde halkın tek umudu olduğunu aktaran Başkan Erenoğlu 2023 yılında yapılacak seçimlerin önemine değinerek şu ifadeleri kullandı: “Önümüzde zorlu bir süreç var. Bundan sonraki ilk hedefimiz 2023 yılının Haziran ayında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimi olmalıdır. İlçemizde, şehrimizde ve tüm Türkiye’de partimizin bayrağını en üstte taşıyarak sandıktan birinci parti olarak çıkmak için tam bağımsız, aydınlık bir Türkiye inşa edene kadar çalışmaya yorulmadan devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Halk Partisi’nin 99. kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Partimizin kurucusu ve ilk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal eden tüm partililerimizi sevgi ve özlemle anıyorum.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —