Tarih: 16.04.2023 10:43

Erik tezgahlardaki yerini aldı PAKETİ 40 LİRA

Facebook Twitter Linked-in

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birçok yaz meyvesi tezgahlarda yerini alırken, erik de tezgahlarda alıcılarını bekliyor. Kilosu 400 Lira olan eriğin paket hali 40 liradan satışa sunuluyor.

Eriği daha çok hamile bayanlar tercih ediyor

Kilosu 400 Lira olan erik, tezgahlarda tane ile satılıyor. 10’lu paketler halinde 40 liradan satılan eriği genellikle tadımlık alan vatandaşların yanı sıra, hamile olup aşeren kadınlar için de alınıyor.İlçemizde uzun yıllar Preveze Caddesi üzerinde hizmet veren ve Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Adnan Menderes İş Merkezi’nin alt katında hizmet vermeye devam eden Çıtır Manav’da turfanda erik satışlarının yanı sıra Aydın’dan gelen özel yetiştirme çilek ile yarım ve çeyrek karpuz satışı Hasan Çıtır, Eriğin yeni çıktığı için fiyatının yüksek olduğunu ifade ederek bir ay içinde erik fiyatının ciddi oranda düşeceğini ifade etti.

“Erik fiyatlarının bir ay içinde düşmesini bekliyoruz”

Çıtır Manav’ın sahibi Hasan Çıtır yaptığı açıklamada, “Şu anda eriğin kilosu 400 lira. Bu nedenle erik şu anda paket halinde geliyor ve bunu da en çok hamile bayanlar aşerdikleri için alıyorlar. İlk çıktığında bin 500 liranın üstündeydi ve her geçen gün fiyatı düşüyor. Bir ay içinde erik fiyatının 100 liraya kadar düşmesini bekliyoruz” dedi.

“Çeyrek karpuzlar ortalama 80 ile 100 Lira arası geliyor”

Turfanda eriğin yanı sıra çeyrek karpuz ve özel yetiştirme çilek satışı da yaptıklarını ifade eden Çıtır, “Şu anda karpuzun kilosu 30 Lira ve müşterilerimiz tam karpuz alamadığı için yarım veya çeyrek karpuz satışı yapıyoruz. Çeyrek karpuzlar ortalama 80 ile 100 Lira arası geliyor. Karpuz fiyatlarının yerli mahsulün çıkmasıyla düşmesini bekliyoruz. Çıtır Manav olarak ayrıca Aydın’da özel olarak yetiştirilen doğal çilek satışı yapıyoruz. Özel olarak yetiştirildiği için iri boy olan çileğimiz oldukça beğeniliyor” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —