Tarih: 13.01.2020 13:18

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek’e ahde vefa İSMİ İLİMİZDE YAŞATILACAK

Facebook Twitter Linked-in

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek’e ahde vefa

İSMİ İLİMİZDE YAŞATILACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılının ilk meclis toplantısını 16 Ocak Perşembe günü saat 15.00’te gerçekleştirecek. Toplantıda Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Emekli Oramiral Özden Örnek’in isminin kentimizde uygun bir yere verilmesi raporunun gündeme geleceği öğrenildi.

Meclis gündemine gelecek

Mecliste İsimlendirme Komisyonu’nun, 2018 yılında hayatını kaybeden Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Emekli Oramiral Özden Örnek’in isminin kentimizde uygun bir yere verilmesi ile ilgili süre uzatımı raporu da gündeme gelecek. Süre uzatımı istenen rapor önümüzdeki ay meclis toplantısına yeniden gelecek. İlimizde birçok isim Özden Örnek’in isminin Kocaeli’de yaşatılmasını istemiş bu talepleri de Büyükşehri tarafından dikkate alınmıştı. 

 Balyoz Davasından beraat etmişti

Özden Örnek, Balyoz davasında sanıktı. Uzun süre tutuklu yargılandı. Emrindeki Deniz Kuvvetleri bünyesinde yaptığı iddia edilen SUGA Planı’yla Türkiye ve Yunanistan arasında savaş çıkarmak, kriz yaratmak ve bununla darbeye zemin hazırlamakla suçlandı. Yargılandığı duruşmalarda, SUGA Planı’nın sahte olduğuna dair delilleri mahkeme heyetine anlatmaya çalıştı. Planları hazırlayanları “TSK içine sızmaya çalışan bir çete” olarak tarif etti. Sonunda Balyoz davasından beraat etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —