Tarih: 16.01.2024 14:02

Eski Müftü Mustafa Okullu’dan Umre Turu HER ÜLKEDEN İNSAN VAR

Facebook Twitter Linked-in

Eski Müftü Mustafa Okullu’dan Umre Turu

HER ÜLKEDEN İNSAN VAR

Emekli Gölcük Müftüsü Mustafa Okullu’nun önderliğinde Salih Turizm`in her yıl gerçekleştirdiği Umre Ziyareti’nin 2024 yılının ilk kafilesi kutsal topraklara gitmeye hazırlanıyor.

2024 yılı Ocak-Şubat Ayı Büyük Umre kafilesi Gölcük Kongre Sarayı önünden 24 Ocak Çarşamba günü İkindi Namazı sonrası kutsal topraklara uğurlanacak. Umreye gidecekler arasında Fransa, Polonya, Gürcistan ve Almanya’dan gelen ve Türk olmayan Müslümanlar da var.

Eğitim alarak bilgilendirildiler

Salih Turizm ile kutsal topraklara gidecek olan, aralarında Kocaeli ve İlçelerinde yaşayan, Gölcük Burada Grubu Üyeleri,Öğrenciler, STK üyeleri,Emekliler,Esnaflar,Ev Hanımı,Çalışanlar ve Gençlerden oluşan geniş katılımlı grup geçtiğimiz gün Tevfik Hoca Camii’nde bir araya gelerek,Kafile Başkanı Emekli Gölcük Müftüsü Mustafa Okullu tarafından Umre’de ne yapacakları konusunda eğitim alarak bilgilendirildiler ve merak ettikleri soruları sordular.

Salih Turizm Kafilesi Umre’de 10-15 gün kalacak

İlimiz ve ilçemizden kutsal topraklara gidecek olan Umre kafilesi,  İstanbul’da diğer illerden gelen Umrecilerle birleşerek Sabiha Gökçen Havalimanı’nda İhramlarını giyecek. İhram Namazı kılıp önce Mekke’ye  ve Kabe’ye gidilecek, daha sonra Medine de Hz. Muhammed (SAV)’in mezarı ziyaret edilecek. Salih Turizm Kafilesi, Umre’de 10-15 gün süreyle kalacak. İbadetlerinin yanı sıra bir dizi ziyaretler gerçekleştirecek. Salih Turizm tarafından bu yıl toplam 3 veya 4 Umre ziyareti yapılacak. Salih Turizm’in diğer Kafileleri 7 Şubat ve 18 Şubat’ta Hareket edecek.

Türk olmayan Müslümanlar da Umre kafilesinin arasında

24 Ocak Çarşamba günü İkindi Namazı sonrası Kutsal Topraklara uğurlanacak olan Umre Kafilesinin arasında Fransa, Polonya, Gürcistan ve Almanya’dan gelen ve Türk olmayan Müslümanlar da var.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —