Tarih: 15.11.2018 13:52

Eskişehirlilerin Çibörek gecesi 9 Aralık’ta ÇALIŞMALARIMIZ TAM GAZ DEVAM EDİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Eskişehirlilerin Çibörek gecesi 9 Aralık’ta

ÇALIŞMALARIMIZ TAM GAZ DEVAM EDİYOR

Gölcük Eskişehirliler Derneği Başkanı Bülent Denlikol, dernek çalışmaları ve dernekleri hakkında önemli bilgiler verdi. Başkan Denlikol, dernek olarak 9 Aralık’ta Çibörek gecesi düzenleyeceklerinin müjdesini verdi.

Denlikol, çalışmaları konusunda bilgi verdi

Başkan Denlikol, yaptığı açıklamada şunları belirtti: Derneğimiz 2011 yılında kuruldu. Dernek olarak ger yıl düzenli olarak Eskişehir’in yöresel lezzeti olan Çibörek günü etkinliği ile Gölcük halkına tanıtmak amacıyla kültürel etkinlikler yaptık’ dedi.

Örnek kitap kampanyası

Denlikol, ‘Dernek olarak eğitim konusunda Lise ve üniversite sınavlarına girecek öğrenciler için ‘sınav kaygısından kurtulmanın yolları’ adı altında seminerler verildi. Her yıl kitap kampanyası düzenleyerek herkesin daha fazla kitaba ücretsiz ulaşmasını sağladık. Tüm dernek üyelerimize kişisel gelişim semineri verildi. Eskişehir Han ilçesindeki çok programlı Anadolu Lisesi’nde kurulan kütüphaneye kitap yardımı yaptık.’

‘Sağlık konusunda birçok çalışma ve etkinlik yaptık’

Sağlık konusunda; Kadın Sağlığı ile ilgili seminer yapıldı. Seminere derneğimizin kadın kolları ve üyelerimizin eşleri katılım sağladı. Kanser arama ve tarama hakkında bilgilendirme semineri, Kan bağışı kampanyası (İzmit Kızılay ile ortaklaşa), Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi ile ortaklaşa Organ bağışı, KETEM ve Hijyen konularında seminer, bilgilendirme ve bağışlar yapıldı. Bize ulaşan tüm üyelerimize kan bağışı yapıldı. Hasta ziyaretleri’ dedi.

Kültürel etkinlikler

Kültür konusunda; Eskişehir gezisi yapıldı. Geziye Gölcük Satır Başı Kitap Kulübü üyeleri katılım sağladı. Dernek üyelerimizle birlikte dayanışmayı sağlamak amacıyla; Kahvaltılar, iftar yemekleri, piknik, Çibörek geceleri, Kocaeli Büyükşehri Belediyesi Gez-Gör ile çevremizi tanımak amacıyla geziler, Gölcük Kültür Dernekleri Platformuna üye olan tüm derneklerin etkinliklerine katılım sağladık. Bahar Şenliklerinde yer aldık. Halk Oyunları Kursları (Zeybek). Engelli arkadaşlarımız için Mavi Kapak Kampanyası ile ihtiyaç olanlara tekerlekli sandalye temin etmeye vesile olduk. Konserler, Dernek üyelerimizin ve yakınlarının ve tüm şehitlerimiz için mevlid okuttuk.’

Çibörek müjdesi

Son olarak, Denlikol, ‘Çalışmalarımız ve etkinliklerimiz devam edecek. 9 Aralık 2018 tarihinde Gölcük Belediyesi Kongre Merkezinde Çibörek gecesi yapmak için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Çibörek için ustalarımız Eskişehir’den gelecek. Bu kapsamda etkinliğimize tüm halkımızı bekliyoruz’ dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —