Tarih: 12.08.2020 12:56

Esra Kanpara yeni kitabı Mavi Menekşenin Yaprakları ile OKURLARIN KARŞISINDA

Facebook Twitter Linked-in

Esra Kanpara yeni kitabı Mavi Menekşenin Yaprakları ile

OKURLARIN KARŞISINDA

İlimizin ve ilçemizin tanınmış ailelerinden olan Esra Kanpara yeni kitabı Mavi Menekşenin Yaprakları ile okuyucuların karşısına çıktı. Kitap kısa sürede büyük ilgi gördü.

İlçemizin tanınmış genç yazarlarından Esra Kanpara yeni kitabı olan Mavi Menekşenin Yaprakları ile okuyucularının karşısında. Oldukça farklı konusu ile dikkat çeken kitabın konusu ise Midilli Adası’nda 19. Yüzyıl başlarında Plomiri olarak bilinen yerleşkede geçen o dönemdeki insan, toplum ve ilişkiler düzeni üzerine kurgusal bir bakış açısıyla konu alıyor.

Roman Midilli Adası’nın 19. Yüzyıl döneminde geçiyor

Yeni kitabının konusu hakkında açıklama yapan genç yazar Esra Kanpara, “ Megalohori; insanını, misafirini, geçmişini, yaşanmışlıklarını ve yitirdiklerini yine bir anne gibi kucaklamıştı. O yıl yaşayacakları, bu varoluşunu ne tarafa sürükleyecekti? Megalohori, Midilli adasının, bugün Plomari olarak bilinen yerleşkesinin eski adıdır. 19. yüzyıl başlarında yaşadığı korsan saldırısıyla yakılıp yıkılmış ve bugünkü Plomari kurulmuştur. Roman, o dönemdeki insan, toplum ve ilişkiler düzeni üzerine kurgusal bir bakış açısıyla yazılmıştır” dedi.

Kitap severler esere; İnsancıl Kitap, Kitap Yurdu, D&R, Idefix ve İmge Kitabevi web sayfalarından ulaşabilirler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —