Tarih: 02.06.2021 11:25

‘Etkinliğimi Arkadaşlarımla Paylaşıyorum Birlikte Öğreniyorum’ projesiyle ÖĞRENCİLERE ÖNEMLİ FARKINDALIK KAZANDIRILIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Barbaros İlkokulu Okul Öncesi Öğretmeni Aysel Akkoca’nın e-Twinning projesi kapsamında proje ortağı olduğu ‘Etkinliğimi Arkadaşlarımla Paylaşıyorum Birlikte Öğreniyorum’ projesiyle öğrencilere önemli farkındalıklar kazandırılıyor.

Proje kapsamında 8 farklı İlden 10 Öğretmen bir araya gelerek, sunulan eğitimlerle öğrencilere önemli farkındalıklar kazandırılıyor. ‘Etkinliğimi Arkadaşımla Paylaşıyorum Birlikte Öğreniyorum’  projesinin kurucuları Ömer Ali Koç ve İlkay İnal. Projenin ortaklığını ise Aysel Akkoca, Zeynep Karaoğlu, Aslı Uysal,  Mehrican Erciyas, Aslıhan Büyüközer, Fatma Tirgil, Dilek Gözütok ve Emine Aksu Çarman yapıyor. Proje Konya, Antalya, İzmir, Sivas, Kastamonu, Amasya ve Kocaeli illerini kapsıyor.

Hem Öğrenciler, hem de Öğretmenler için faydalı bir proje olacak

Proje hakkında yapılan açıklamada,  ‘Pandemi sürecinin eğitime getirdiği en büyük sürpriz de Uzaktan ve Teknoloji temelli eğitim olmuştur. Bu sayede online eğitim sürecini yaşayarak öğrendik ve bizlere yeni kapılar açtı. Bizlerde bu krizden fırsatlar çıkarmak için bu projeye başladık. Öğretmenler olarak online eğitim birçok farklı uygulamaları öğrencilerimiz ile uyguladık ve öğrencilerimize yeni deneyimler kazandırdık. Daha farklı öğretim yöntemleri öğrenmek, öğrencilerimize yeni öğrenme ortamları oluşturmak için 8 farklı ilden 10 adet öğretmenimizle bir araya gelip, bu projeyi başlatmaya karar verdik. Her hafta bir tema belirleyip, farklı öğretim yöntemleri ile etkinlikler yapacağız. Bu süreçte okul öncesi eğitim uygulamaları, Montessori uygulamaları, farklı online eğitici oyuncular ile hem öğrenciler hem de öğretmenler etkileşim halinde olacaklar. Bu sayede hem öğrencilerimizin akademik gelişimini sağlayacağız hem de öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerine katkı sağlamış olacağız’ denildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —