Tarih: 14.07.2017 10:39

Ev hanımları Sanat Cafe’de hayat buluyor

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi’nin alt katında bulunan Sanat Cafe’de görev yapan bayanlar hayatlarından çok memnun. Gölcük Belediyesi’nin desteği ile iş hayatına atılan ve kendi ürettiği ürünleri satan bayanlar para kazanmanın mutluluğunu yaşıyor.

Sanat Cafe’de bayanlar mutlu

Gölcük Belediyesi’nin 2007 yılında Gölcük’ümüze kazandırdığı ve özellikle ev hanımlarımıza yönelik çok güzel bir proje olan Sanat Cafe’de görev yapan bayanlar durumlarından çok memnun olduklarını dile getirdiler. 3 kişilik gruplar halinde 15 gün görev yapan bayanlar sırayla görev alıyorlar. Görev sürelerinde kendi sermayeleri ile kendi ürettiği ürünlerini satan ev hanımları gün sonunda kazandıkları parayı kendi aralarında bölüşüyorlar. Bu sayede ev ekonomisine katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşıyorlar.

Gölcüklü bayanlara kazandırılmış en güzel mekan

Açıldığı günden beri Sanat Cafe’de görev yapan ve şu anda Sanat Cafe Sorumlusu olan Narin Arpa, “Sanat Cafe’nin 2007 Nisan ayında ilk anahtarını açarak giriş yapanlardan biriyim. Sanat Cafe biz bayanlara  kazandırılmış en güzel mekanlardan biri oldu. Sanat Cafe’de arkadaşlarla birlikte hem üreterek hem satarak çok güzel vakit geçiriyoruz. Gölcük Belediye’mize ve emeği geçen herkese bu imkanı bize sağladıkları  için çok teşekkür ediyoruz. Bu cafe sayesinde bir çok ev hanımı dört duvar arasından çıkarak sosyalleşmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Bu cafe bizim için gerçekten çok güzel oldu. Cafe’ye gelen müşterilerimizde burada çok mutlu oluyorlar. Gölcük içinde en çok rahat ettikleri mekanlardan biri çünkü burası, özellikle kış aylarında örgüsünü alan bayanlar cafemizde vakit geçirmeyi çok seviyorlar. Bizim bir özelliğimizde diğer cafeler gibi müşterilerimize sürekli bir şeyler yemeleri içmeleri için baskı uygulamıyoruz. İsterlerse sabahtan akşama kadar bir bardak çay içerek oturabilirler. Tabi içerden gelen taze pişmiş kek, kurabiye ve börek kokusuna dayanabilirlerse. Cafemizde muhabbetlerini rahatlıkla yapabilirler, gönüllerince kahkaha atabilirler. Buraya gelen müşterilerimiz kendi evlerinde gibi hissediyorlar. Cafemizde ayrıca hanımlar arkadaşları ile birlikte kahvaltı toplantıları gerçekleştiriyor ya da günlerini Sanat Cafede gerçekleştiriyor. Bu durum bize hem maddi olarak hem de manevi olarak mutluluk veriyor. Gölcüklü bayanların cafemize sahip çıkmaları bize güç veriyor. 2007 yılında 4 kişilik 4 grup olarak başladığımız bu yolda şu anda 3 kişilik 12 grubumuz var ve her grup 15 gün çalışıyor. Bayanlarımız bu düzene alıştılar ve kendi sıralarının gelmesini sabırsızlıkla bekliyorlar. Biz başta Belediye Başkanımız Mehmet Ellibeş olmak üzere bu güzel cafeyi bize kazandıran herkese çok teşekkür ederiz” dedi.




Orjinal Habere Git

— HABER SONU —