Tarih: 06.06.2023 14:04

Evlenecek çiftler kara kara düşünüyor/GRAM ALTIN TARİHİ REKOR KIRARAK 1.400 LİRAYA YÜKSELDİ

Facebook Twitter Linked-in

Evlenecek çiftler kara kara düşünüyor

GRAM ALTIN TARİHİ REKOR KIRARAK 1.400 LİRAYA YÜKSELDİ

İç piyasada gram altın 1.400 lirayı aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Bu durum ise en çok evlenecek olan çiftleri kara kara düşündürürken altında yükselişin devam edeceği düşünülüyor.

Ay, “Altın son haftada rekor üzerine rekor kırıyor”

İlçemizde uzun yıllardır 19 Mayıs Caddesi üzerinde hizmet vermekte olan Ay Kuyumculuk’un sahibi Ahmet Ay altın piyasası hakkında bilgi verdi. Son bir haftadır altın da ciddi bir yükselmenin söz konusu olduğunu ifade eden Ay, “Altın son haftada rekor üzerine rekor kırıyor. Gün olarak değil saatlik olarak bile rakamlar birbirini tutmuyor. Bir hafta önce 1300 lira seviyelerinde olan 24 ayar gram altın bugün 1400 lira oldu. 22 ayar altın ise 1310 Liraya kadar yükseldi. Kapanışı nasıl yaparız yarın nasıl bir fiyatla açılış yaparız inanın kestirmek çok zor” dedi.

“Takı altın satışı bitti, yatırım amacıyla altın alınıyor”

Altın fiyatlarının seçim sonrasında daha da fazla yükseldiğini ifade eden Ay, “Seçim sonuçlarının belli olması ve birde düğün sezonun başlaması altın fiyatlarını hızla yükseltti. Düğünlerde artık aileler eskisi gibi altın alamıyor. Zaten takı altın satışı bitti.Artık yatırımcılar külçe altın ya da işçiliği olmayan bileziklerden alarak yatırım yapıyor. Altının şu anda ne olacağını bizde kestiremiyoruz. Düşer mi daha da yükselir mi görmek çok zor. Ama yine de yatırımcıların altından vazgeçmemelerini tavsiye ediyoruz. Uzun vadede altın en güvenilir yatırım aracı olmaya devam ediyor” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —