Tarih: 06.04.2023 13:24

EYT’liler Emeklilik Tazminatlarını aldı ALTINA KOŞTU

Facebook Twitter Linked-in

EYT’liler Emeklilik Tazminatlarını aldı

ALTINA KOŞTU

Gölcük’ün Sevilen Genç Esnaflarından Zümra Gold Kuyumculuk’un Sahibi Sait Aydoğdu Gazetemize altın piyasası hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Son 1 hafta-10 gündür altında ciddi bir artış olduğunu belirten  Aydoğdu, bu dönemde özellikle EYT’lilerin Kuyumculara koşarak, Emekli tazminatlarını altına yatırdıklarını belirtti.

Gram altında bir haftada 40 liralık artış oldu

Son günlerde yükselişe geçen altın piyasası hakkında önemli açıklamalarda bulunan Zümra Gold Kuyumculuk’un Sahibi Sait Aydoğdu, şunları söyledi: “Son bir hafta içinde Amerika’dan gelen Bankaların iflas haberleri ve Amerika Merkez Bankası’nın faiz politikası sebebiyle altın piyasası artışa geçti.Bir hafta önce 22 gram altın 1.200 lira, 24 ayar  gram altın ise1.260 liraydı. Bugün ise 22 ayar altın 1.240 lira,  24 ayar gram altın ise 1.300 liraya yükseldi. Yani bir haftada 40 liralık bir yükseliş oldu diyebiliriz. Bu yükselişin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini öngörüyoruz.’

“Altının daha da yükselmesini bekliyoruz”

Sözlerine devam eden Aydoğdu, “Altın normalde Ramazan ayında durağan olması gerekirken fiyatların yükseleceği söylentisi piyasaları hareketlendirdi. Piyasanın seçim öncesine kadar inişli çıkışlı seyri devam edilmesi bekleniyor. Seçim sonuçları ve küresel piyasaların durumuna göre ileride Altının seyri daha netlik kazanacak. Biz Kuyumcuların ve altın piyasası uzmanlarının ortak görüşü altın fiyatlarının daha da yükseleceği yönünde” dedi.

“Külçe altın ve Ajda Bilezik modeline yoğun ilgi var”

Aydoğdu, “Altının bu kadar yükselmesine rağmen özellikle EYT’liler aldıkları tazminatı Altına yatırmaları piyasayı biraz hareketlendirdi. Özellikle külçe altına yoğun ilgi gösteren EYT’liler yatırım amaçlı kendilerine ve eşlerine Ajda model bileziğe de yoğun ilgi gösteriyor. Piyasada şu anda külçe altın ve Ajda bilezik sıkıntısı başladı diyebiliriz. Her zaman dediğimiz gibi uzun yatırımda altın her zaman kazandırılan bir yatırım aracı olmuştur. Bu nedenle yatırımcıların altından vazgeçmemelerini tavsiye ediyoruz” diyerek açıklamalarını tamamladı.

Haber: Serap DURUKAN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —