Tarih: 29.05.2018 13:40

FAHRETTİN SERBES ANLATIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Nerede o eski Ramazanlar?

FAHRETTİN SERBES ANLATIYOR

Nerede o eski Ramazanlar köşemizde bugün ilçemizin çok önemli bir ismi olan Özserbesler Pastanesi’nin Sahibi Fahrettin Serbes ile gerçekleştirdik.

“Eskiden maneviyat üzerine bir sohbet kurulurdu”

Özserbesler Pastanesi’nin Sahibi Fahrettin Serbes, “Eskiden Ramazanlar daha hareketli, daha güvenli, daha eğlenceli, daha huzurlu ve sıcak bir ortamı vardı. Şimdiki Ramazan’ın eski bir tadı kalmadı artık. Her taraf cıvıl cıvıl ve hareketliydi. Sahura yaklaşan saatlerde davulcuların manileri ile uyanırdık. İftar zamanı uzun masalar kurulurdu. Hep beraber iftar yapılırdı. Eskiden maneviyat üzerine bir sohbet kurulurdu. Şimdi ise o günleri ve o heyecanları mum ışığı ile arar hale getirdik”

“Sahur sofralarımız oldukça neşeli geçerdi”

Gölcük’ün duayen esnaflarından Fahrettin Serbes sözlerinin devamında, “Benim çocukluğumda ramazan başlamadan önce evde bir telaş olurdu. Annem, akrabalarımız ve komşularımız bir araya gelirdi, Ramazan için yufkalar açar ve tatlılar yaparlardı. Sahur sofralarımız oldukça neşeli geçerdi. Benim çocukluğumda iftar sofralarımızın çoğu kalabalık olurdu. Ramazan bereket ayıdır ve iftar soframız gelen misafirlerimiz ile daha da bereketlenirdi. İftarımızı yaptıktan sonra babam ile camiye gider ve teravih namazımızı kılardık. Teravih namazımızı kıldıktan sonra arkadaşlarla bir araya gelerek eğlenceler düzenlerdik. Bu vesileyle tüm Gölcüklülerin 11 Ayın Sultanı olan Ramazan Ayını sağlıkla huzurla ve afiyetle geçirmesini diliyorum’’ dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —