Tarih: 07.06.2024 14:57

Fidanlık İlkokulu’nda Barışa Çağrı Gösteri programı yapıldı ‘BİZ BARIŞTAN YANAYIZ’

Facebook Twitter Linked-in

Programda, ‘Çocuk yüreklerimize Sadako’nun turna kuşlarını kondurarak, savaşlarda çocuklar öldürülmesin, hakim olsun dünyaya barış diye haykırıyoruz. Herkes sesimize ses, barışa ortak olmalı’ denildi. 

‘Okumanın değerini biliyoruz’

4-A Sınıfı Öğretmeni Nergis Temur, gerçekleştirdikleri Barışa Çağrı gösteri programı hakkında şu bilgileri verdi: ‘Fidanlık İlkokulu 4-A sınıfı olarak okumanın değerini biliyoruz. Okumanın, yazma ve konuşma becerisini geliştirdiğinin, hafıza ve zekayı güçlendirdiğin farkındayız. Bu nedenle sınıf olarak yıl boyu eş zamanlı kitap okuma etkinlikleri yaptık. Her ay belirlediğimiz bir kitabı okuyup inceledik. Tahlil ettik. Kitapların karakterleri üzerine konuştuk Yeri geldi canlandırdık, yeri geldik kitabın sonunu kendimize göre değiştirdik.’

‘Çocukların ve bebeklerin savaşlarda ölmelerine artık dayanamıyoruz’

Temur, ‘Turna kuşları önce çocuklarımı yüreğine kondu ve çoğaldı barış için. Bir vicdanı yakalama arzumuz, dünyaya, yaşadığımız çevreye barışı ve sevgiyi aşılama çabamız bizi buralara kadar getirdi. Biz savaşsız ve silahsız bir dünya istiyoruz. Biz barıştan yanayız. Özellikle çocukların ve bebeklerin savaşlarda ölmelerine artık dayanamıyoruz. Sessizde kalamıyoruz. Kalmamalıyız da. Şimdi ses yükseltme zamanı. Barış için haykırma zamanı. Biz savaşlar olmasın çocuklar ölmesin demenin yolunu bulduk. Sanatla şiirle müzikle şarkı ile sesimizi duyurmaya çalışacağız. Turna kuşları önce çocuklarımı yüreğine kondu ve çoğaldı barış için. Bir vicdanı yakalama arzumuz, dünyaya, yaşadığımız çevreye barışı ve sevgiyi aşılama çabamız bizi buralara kadar getirdi. Biz savaşsız ve silahsız bir dünya istiyoruz. Biz barıştan yanayız. Özellikle çocukların ve bebeklerin savaşlarda ölmelerine artık dayanamıyoruz. Sessizde kalamıyoruz. Kalmamalıyız da. Şimdi ses yükseltme zamanı. Barış için haykırma zamanı. Biz savaşlar olmasın çocuklar ölmesin demenin yolunu bulduk. Sanatla şiirle müzikle şarkı ile sesimizi duyurmaya çalıştık. Programımıza katılan Belediye Başkan Yardımcısı Samed Sırma beyefendiye, TEMA görevlileri veli ve misafirlerimize teşekkür ederiz’ dedi. 

Müdürü Sezer, ‘Sadako ile sesimizi çocuklar ölmesin diye yükselttik’

Gölcük Fidanlık İlkokulu Müdürü Hilal Tutar Sezer, konuşmasında, ‘Çocuklar barışın tohumlarıdır, barıştan yana, birbirine iyi gelen, onaran, hikaye anlatan be sevgi dolu insanlara ihtiyacımız var. Sadako ile sesimizi çocuklar ölmesin diye yükselttik. Emek veren Nergis öğretmenimi öğrencilerini ve velilerimizi kutluyorum” dedi. 

Güvercinler barış için uçuruldu

Program Atatürk’ün Yurtta barış, cihanda barış sözüyle sona erdi. Barış güvercini havalandırıldı.

Haber: Serap DURUKAN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —