Tarih: 30.07.2019 15:43

Fındık taban fiyatı açıklandı 16.5 TL ÜRETİCİ MEMNUN DEĞİL

Facebook Twitter Linked-in

Fındık taban fiyatı açıklandı 16.5 TL

ÜRETİCİ MEMNUN DEĞİL

Geçtiğimiz günlerde Fındık taban fiyatı 16,5 TL olarak açıklanmasına rağmen üreticiler bu fiyatın beklentilerinin aşağısında kaldığını dile getirdi.

2019 yılı fındık taban fiyatının 16,5 TL olarak açıklanmasından sonra üreticiler açıklanan fiyattan memnun olmadıklarını dile getirdiler. Gider olarak geçen seneye nazaran neredeyse %50’ye yakın bir artış yaşandığını kaydeden üreticiler şu şekilde konuştu

“FİYAT EN AZ 20 TL OLMALI”

Geçen seneye nazaran fındık taban fiyatında bir artış yaşandı fakat bu beklentilerimizi karşılamadı. Özellikle mazot ve ilaç da geçen seneden bu yana fiyatların aşırı şekilde yükselmesi bir de bunların yanında işçilik gider. Fiyatlarının yükselmesi sebebiyle açıklanan fiyat bizleri memnun etmedi. 16,5 TL’lik açıklanan taban fiyatının bu yıl en az 20 TL olmasını bekliyorduk, giderler neredeyse yarıya yakın oranda arttı bu giderlerimizi karşılayacak artış olmadı. Her sene aynı sıkıntıları yaşıyoruz, her sene giderler de önemli miktarda artış yaşanmasına karşılık devletin açıkladığı taban fiyat bizi hayli zora sokuyor. Birkaç sene öncesinde fındık üretimi az olduğu için fiyatlar bir hayli yükselmişti, arazisi büyük olanlar buradan elde ettikleri kazancı birkaç sene içerisinde tüketti, devlet yetkililerinin fiyat konusunu bir kez daha gözden geçirmesini temenni ediyoruz” şeklinde açıklamada bulunurken, konu ile alakalı Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı ise şunları dile getirdi.

ÇANAKÇI “ AÇIKLANAN FİYAT DAHA YÜKSEK OLMALIYDI”

Geçtiğimiz yıl yaşanan sıkıntılardan kaynaklı üreticinin maliyeti bir hayli arttı, gübre mazot ve ilaç fiyatlarında özellikle ilaç fiyatlarında neredeyse yarıya yakın bir artış yaşandı. Ayrıca günlük işçi maliyetleri de bir önce ki döneme göre artış yaşadı, yakın çevremizde özellikle Sakarya, Adapazarı civarında iki yıldan bu yana yaşanan tırtır istilası ise verimi bir önceki dönemlere göre bir hayli düşürdü. Bizlerin bu sene için beklediğimiz taban fiyatı 20 TL idi, yetkililerin bu fiyatı yeniden gözden geçirerek taban fiyatını 20 TL ye çıkartmasını bekliyoruz”dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —