Tarih: 07.06.2023 09:49

‘Fısıltı’ Seramik Sergisi muhteşem bir törenle açıldı SANATÇI ESERLERİYLE BÜYÜLEDİ

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü ve Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu Seramik ve Cam Tasarımı Programı Öğretim Görevlisi Ziya Yekta Özkan’ın 4. Kişisel Seramik Sergisi 5 Haziran Pazartesi, saat 14.00 Değirmendere Yalı Evleri’nde açıldı. 

Açılış törenine katılım yoğun oldu

Sanatçı Ziya Yekta Özkan’ın 4. Kişisel Seramik Sergisi açılış törenine Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mine Can, Emekli Astsubay ve Gazeteci İlhan Akbulut, Sanatseverler ve çok sayıda davetli katlım sağladı.

Özkan, ‘İçerideki işlerin hepsinde bir duygunun, hislerin, düşüncenin bir fısıldaması var’

Kocaeli Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü ve Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu Seramik ve Cam Tasarımı Programı öğretim görevlisi Ziya Yekta Özkan, sergi açılış töreninde yaptığı konuşmada, ‘Son 6-7 ay içerisinde yapmış olduğum eserlerim var içeride. Fısıldıyoruz. Kendimize itiraf edemediklerimizi, içimizden gelip değil yüksek sesle, değil bir başkasına kendimize bile söylemeye çekindiğimiz şeyleri kendi iç sesimizle fısıldıyoruz. İçerideki işlerin hepsinde bir duygunun, hislerin, düşüncenin bir fısıldaması var. Yani ben bu hislerle yaptım. Tabi ki sizler herkes kendi iç sesiyle kendisini duyacak. Umarım beğenirsiniz. Teşekkür ederim geldiğiniz ve değer verdiğiniz için’ diye konuştu. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum’ dedi.

Sergi 14 Haziran’a kadar gezilebilecek

Sanatçı Yekta Ziya Yekta Özkan’ın ‘FISILTI’ adını verdiği son eserlerinden oluşan seçki 14 Haziran’a kadar Değirmendere Yalı Evleri, Heykel Evi’nde ziyarete açık olacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —