9668,36%1,33
38,81% 0,36
43,29% -0,25
3996,59% -0,90
6506,72% 0,56
Dört ayrı gurupta dört ayrı ülkenin öğrencileri yer aldı
Gölcük Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliğinde 11-16 Mayıs tarihleri arasında “FOUR SEASONS IN ORGANİC KITCHEN” (DÖRT MEVSİM ORGANİK MUTFAK) projesi kapsamında Slovenya, Polonya ve İtalya'dan koordinatör, öğretmen ve öğrencilerden oluşan ekiplerin katılımıyla bir program düzenlendi. Proje kapsamında ev sahibi olan Gölcük AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Slovenya, Polonya ve İtalya ve Türkiye’den birer öğrenci olacak şekilde dört ayrı ekip oluşturuldu. Ekipler başlangıç olarak bamya çorbası, ara yemek olarak baklalı enginar, ana yemek olarak pideli köfte ve tatlı olarakta incir uyutma yaptılar.
Bamya çorbası, baklalı enginar, pideli köfte ve incir uyutma yaptılar
İtalya’da 2024 yılının Kasım ayında yapılan ilk toplantının ardından 2 yıllık hareketlilik programının ilk programı 2025 yılının Mart ayında Polonya’da gerçekleştirildi. İkinci program için ev sahibi olan Gölcük Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri 11-16 Mayıs tarihleri arasında yurtdışından gelen grupları bir dizi programlar ile ağırlamaya devam ediyorlar. Program kapsamında dün okul binasında gerçekleştirilen “FOUR SEASONS IN ORGANİC KITCHEN” projesi kapsamında dört kişilik gruplardan oluşan ekipler başlangıç olarak bamya çorbası, ara yemek olarak baklalı enginar, ana yemek olarak pideli köfte ve tatlı olarakta incir uyutmasından oluşan menüleri hazırladılar.
Yemekler jüri üyeleri tarafından oylandı
Programa TAŞFED (Türkiye Aşçılar Federasyonu) Başkanı Bayram Özrek’te katılım sağlarken 4 ayrı ekipten oluşan ve dört ayrı menü hazırlayan öğrencilerin menülerini ünlü şefler Sami Özçelik, Abdullah Bağış, Ünal Bingöl ve Mehmet Mert Uçar’dan oluşan jüri tadım yaparak oylama yaptı.
Her kategori için ayrı ayrı ödül verildi
Tadım ve oylama aşamasını ardından program ödül töreni ile devam etti. Ödül töreninde bamya çorbası kategorisinde birinci grup kazandı. Ara yemek olan baklalı enginar kategorisinde kazanan üçüncü grup oldu. Ana yemek olan pideli köfte kategorisinde kazanan dördüncü grup olurken, tatlı kategorisinde olan incir uyutma kategorisinin kazananı ikinci grup oldu. Öğrencilerin ödül töreninin ardından programa katılan koordinatör ve öğretmenlere katılım sertifikası ve madalya takdim edildi. Program fotoğraf çekimlerinin ardından sona erdi.
Haber: Serap DURUKAN