Tarih: 14.07.2023 11:46

Fransız Mektebi’nin Proje İhalesi Yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Fransız Mektebi’nin Proje İhalesi Yapıldı

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne devredilen ve hizmet binası olarak kullanılması planlanan Fransız Mektebi’ninrestorasyonu için proje ihalesi gerçekleşti.

Kocaeli’nin önemli tarihi miraslarından biri olan İzmit Tepecik Mahallesi Acısu Parkı mevkiindeki Fransız Mektebi(Sörler Okulu)bilindiği gibi Kocaeli Defterdarlığı ek binası olarak kullanılıyordu. Tarihi yapı 2022 yılının sonunda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne ön tahsisi yapılarak devredilmişti. Müdürlük ise binanın restorasyon projesinin yapılması için çalışmalara başlamıştı. Son olarak 11 Temmuz’da gerçekleşenproje ihalesiyle tarihi bina için restorasyon süreci deyim yerindeyse resmen başlamış oldu.

HİZMET BİNASI OLACAK

İki yapıdan oluşan bina L formunda büyük bina 300 m² taban alanına sahip zemin + 3 kat, yanındaki küçük (eski kilise binası) 187 m² taban alanına sahip zemin + 2 kattan oluşmakta. Tamamlandığındaİl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde hizmet verecek olan binanın kilise kısmı ve zemin katı kütüphane olarak değerlendirilecek. Aynı zamanda zemin kattaki kütüphanede bir kafe yer alacak. Binanın iki katı, idari birimlerine hizmet verecek. En üst katise geleneksel el sanatları kursları için kullanılacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —