Tarih: 28.08.2018 13:28

Geleneksel 9. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği-Çalıştayı başlıyor

Facebook Twitter Linked-in

Geleneksel 9. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği-Çalıştayı başlıyor

Gölcük Belediyesi tarafından yapılan Geleneksel 9. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği-Çalıştayı, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Gazi Üniversitesi’nin destekleri ile 31Ağustos – 1 ve 2 Eylül tarihlerinde Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda gerçekleşecek.

 

Bu haftasonu Değirmendere çok renkli olacak

 

Gölcük Belediyesi tarafından yapılan Geleneksel 9. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği-Çalıştayı, Dünyanın her yerinde farklı anlamları olan, pek çok farklı ihtiyaç ve amaç doğrultusunda doğmuş olan kırkyama sanatı, farklı yapım teknikleri ile ortaya çıkarak yörenin özelliklerini de üzerinde barındırarak adeta tarihe tanıklık etmektedir. Gölcük Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan, Kültüre ve sanata değer veren ve geliştirilmesi için her türlü çalışmaları yürütülen şehrimizde yapılacak Kırkyama Şenliği- Çalıştayı’ na bu yılda Türk ve yabancı Kırkyama ustası birçok sanatçının katılması bekleniyor.

31 Ağustos Cuma günü saat: 11.00′ da başlayacak

  1. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği-Çalıştayı Unesco Türkiye Milli Komisyon Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz tarafından gerçekleştirilecek.Geleneksel 9. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği-Çalıştayı 31 Ağustos Cuma günü saat: 11.00′ da Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda başlayacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —