Tarih: 23.05.2024 16:32

Genç Başiskele, Genç İstihdam’da Eğitimlere Devam

Facebook Twitter Linked-in

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın hibe programı kapsamında Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın desteği ile hazırlanan “Genç Başiskele, Genç İstihdam Projesi” kapsamında Resmi İşlemlerde Ticari Belgelerin Düzenlenmesi, Geliştirme ve Uyum Eğitimi Kursu eğitimleri başladı. 

 

SERTİFİKALI ÜCRETSİZ EĞİTİM

 

Başiskele Kariyer ve İstihdam Merkezi (BAŞKİM) koordinesinde Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi’nde verilen kursa, muhasebe alanında kaydı bulunan 17 genç katılım gösteriyor. Karşıyaka Tüpraş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Muhasebe Alan Şefi Mehmet Kaplan’ın eğitmenliğinde haftada 4 gün verilen kurs, 3 hafta sürecek. Toplamda 64 eğitim saatini başarıyla tamamlayan kursiyerler MEB onaylı sertifikalarını alacaklar.

 

NİTELİKLİ GENÇ PERSONELLER YETİŞİYOR

 

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü öncülüğünde ilçenin istihdamına büyük katkı sunan Başiskele Kariyer ve İstihdam Merkezi’nin (BAŞKİM) koordinesinde gerçekleştirilen eğitimlerde nitelikli personeller iş hayatına kazandırılıyor. Sosyal girişimcilik ve sosyal sorumluluk bilinciyle hazırlanan Genç Başiskele Genç İstihdam Projesi kapsamında Başiskele sınırları içerisindeki firma ve işletmelerin ihtiyaçlarıyla uyumlu olarak bu firmaların nitelikli eleman ihtiyaçlarının giderilmesi ve verilecek uygulamalı atölye eğitimleriyle nitelik kazandırılan gençlerin istihdama kazandırılması sağlanıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —