Tarih: 18.09.2018 12:08

‘Gençlik Mustafa Kemal Atatürk ilke ve devriminin izinde olmalı’

Facebook Twitter Linked-in

‘Gençlik Mustafa Kemal Atatürk ilke ve devriminin izinde olmalı’

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) İlçe Başkanı Umutcan Uz, yaptığı açıklamada, ‘Gençliğin Mustafa Kemal Atatürk ilke ve devriminin izinde olmalı’ dedi.

Uz, yaptığı açıklamada, ‘’İstemediği bir bölüme zorla sürüklenen öğrencilerimizin,yıllardır hak ettiği değeri görmeyen öğretmenlerimizin yeni eğitim yılı hayırlı olmasını diliyorum. Eğitim sistemsizliğin içinde hayallerini kurmuş,hazırlandığı her sınava bir adım kala emekleri boşa atılmış kardeşim senin mücadeleni veriyoruz. Eğitimin sadece sınavlardan ibaret görülmesine karşıyız Gençliğin Mustafa Kemal Atatürk İlke ve Devrimlerini benimseyerek sanat,bilim ve sporla birleşerek ilerlemeli,tarihimize ve kültürel değerlerimize sahip çıkarak benimsemeli ve gezerek yaşamalıdır.’

Hedefimiz Güçlü bir Gençlik

Açıklamalarına devam eden Uz, ‘Gün geçtikçe aynı sofrada yemeğimizi değil,teknolojimizi paylaşıyoruz. Bir yanımızda bilgisayarlar diğer yanımız cep telefonları..İletişimden uzaklaşan bir toplum haline geliyor, birbirimizin yüzüne bakmıyoruz. İşte bu yüzden eğitimimizde bir sınav geleceği belirlememeli,sistemimiz geleceği inşaa etmelidir. Doğuda bir öğrencinin başarılı olması için gece gündüz çalışan öğretmenimin de,batı da aileden sonra öğrencilerine sahip çıkan öğretmenimin de hakkı verilmelidir. Bugün her meslekteki insanın bir ustası yani bir öğretmeni vardır. Öğretmenlik benim gözümde milletvekilliğinden daha değerlidir en büyük hizmette budur. Bu hizmetin bir parçası olan herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Aydınlık bir eğitim sistemini birlikte getireceğiz.  Devletin kasasından maddi yardım alan partilerimiz kendi ceplerini dolduracağına köylere vb yerlere o paradan kaynak ayırarak üretimin elinden tutabilirdi. Biz yönetmiyoruz ama yönetmeye talibiz diyerek suçu her zaman yöneten de aramayın. Kasalarınızda duran paraları halka harcadığınız gün iktidar olacaksınız. Amacı Türkiye Cumhuriyetini ileriye götürmek olan bir nesil yetişiyor. Sizlerin ayrıştırıcılığına karşı “birleştirici” olacağız. Her seferinde yapılmayan şeyleri eleştirmek güzeldir. Hem eleştiriyorsun hemde yapmak için adım atmıyorsun ondan sonra suçlu iktidar. Bu ülkenin vatandaşları siz hizmet edin diye koltuklara oturtuyor sizlerin oturup son model araçlarla şehir şehir dolaşmanız için değil. Her seçim aday adayları üzerinde duracağınıza biraz projeler üretebilirdiniz. Siyaset bir koltuk savaşı değil,bir hizmet savaşıdır. Bunu anladığınız gün vatandaşla birlik olup kazanan olursunuz. 2019 da kim çıkarsa çıksın bu vizyonsuzluk ve strateji hatalarıyla kaybedenleri birlikte göreceğiz. . Son olarak 2023 yılında Allah nasip ederse sizlerle buluşacağız. Hedefimiz Güçlü bir Gençlik ve Güçlü bir Türkiye’dir.  Hazırız Kararlıyız’ diyerek açıklamalarını bitirdi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —