Tarih: 11.07.2017 13:36

Genel Sekreter İlhan Bayram, “Toplu Taşıma, Otoparklar Ve Parkomatlara Zam Çıktı”

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi UKOME’nin olağan toplantısı bugün Genel Sekreter İlhan Bayram başkanlığında yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bayram’ın ilk kez başkanlık yapığı UKOME toplantısında 30 maddeden oluşan gündem görüşülüp karara bağlandı. UKOME toplantısından toplu taşıma, otoparklar ile parkomatlara zam çıktı.

Kartepe,Köseköy ve Uzunçiftlik bölgelerinde bulunan okulların öğrencilerinin taşınabilmesi için şehir içi ring hattı tahsis edilerek bu hizmetin Birleşik Kartepe Kooperatifi tarafından yapılmasına izin verilmesiyle ilgili komisyon raporu kabul edildi.

ŞEHİR İÇİ VE DENİZ ULAŞIMINA ZAM

Kocaeli Otobüs ve Minibüsçüler Esnaf Odası’nın, ulaşım maliyetlerine gelen zamlarla eridiği belirtilerek esnafın mağduriyetinin giderilmesi için il genelinde toplu taşıma ücretlerine yüzde 20 oranındaki zam talebi görüşüldü. İl genelinde toplu taşıma ücretlerini yüzde 6-10 arasında zam yapıldı. İzmit Şehiriçinde 2.30 TL olan tam bilet ücreti 2.50 TL’ye, 1.80 TL olan indirimli bilet ücreti 2 TL,  tek binişlerde 2.85 TL’den 3.5 TL’ye çıkarıldı. Öğrenci bilet ücretine zam yapılmadı. Öğrenci bilet ücreti 1.5 TL olarak kaldı. Deniz Ulaşım Tarifesinde değişikli yapıldı. Tek tarife uygulanan deniz ulaşımında tam bilet 2.75 TL’den 3 TL’ye, 2 TL olan indirimli bileti ücreti 2.20 TL’ye çıkarıldı. Öğrenci ücretine zam yapılmadı, 1.75 TL olarak kaldı.

ÖĞRENCİ SERVİS ÜCRETLERİNE YÜZDE 9 ZAM

Kocaeli Servis Araçları İşletmecileri Odası’nın 2017-2018 eğitim-öğretim dönemi için öğrenci servis taşımacılığı ücret tarifesinin günün şartlarına göre yüzde 20 oranında artış yapılması teklifi görüşüldü. Öğrenci servisi ücretlerine yüzde 9 oranında zam yapıldı.

PARKOMATLARA YÜZDE 25 ZAM YAPILDI

Kapalı otoparklar ücret tarifesine yüzde 25 oranında zam yapılmasıyla ilgili komisyon raporu görüşüldü. Kapalı otoparklara yüzde 10 oranında zam yapıldı. 3.75 TL olan saat ücreti 4 TL’ye çıkarıldı. İzmit, Gebze, Karamürsel, Derince, Çayırova ve Gölcük ilçelerinde parkomatlı otopark ücret tarifelerinin artırılmasıyla ilgili komisyon kararı kabul edildi. Cadde üstüne yapılan parkomat ücretlerine yüzde 25 oranında zam yapıldı. 4 TL olan saat ücreti 5 TL’ye çıkarıldı. Ulaşım Daire Başkanlığı yetkilileri, araçların kapalı otoparklara park yapmasını teşvik amacıyla zam oranının düşük tutulduğunu, parkomat ücretlerinin daha yüksek oranda artırıldığını açıklandı.

ZAMLI UYGULAMA 1 AĞUSTOS’TA GERÇEKLEŞECEK

UKOME toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Genel Sekreter Bayram, toplu taşıma ücretlerinin güncellendiğini, enflasyon oranında zam yapıldığı zamlı uygulamaların 1 Ağustos’tan itibaren uygulamaya başlanacağını açıkladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —