Tarih: 07.03.2022 12:21

GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman, “DEPREMDEN KORKMAK YERİNE ÖNLEM ALMALIYIZ”

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Arama Kurtarma Derneği (GESOTİM) Başkanı Necmi Kocaman, 1 – 7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle bazı açıklamalarda bulundu. Kocaman, “Depremden korkmak yerine depreme karşı alınması gereken önlemleri almalıyız” dedi.
‘Gölcük olarak depremin ne olduğunu çok iyi biliyoruz’
Gölcük Arama Kurtarma Derneği GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman, 1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle bazı açıklamalarda bulundu. Deprem bilincinin arttırılması gerektiğini ifade eden Başkan Kocaman, “ Depremin, ülkemizin artık vazgeçilmez bir gerçeği olduğunu biliyoruz. Hemen hemen her gün Anadolu’nun herhangi bir noktasında deprem olabiliyor. Ülke olarak depremin ne anlama geldiğini, sanırım 17 Ağustos’tan sonra daha iyi öğrendik. O gün hiçbir bilgimiz yokken bugün devlet olarak daha bilinçliyiz” dedi.
“Okullarımızı gezerek öğrencilerimizle buluştuk”
Açıklamalarına devam eden Başkan Kocaman, “Gölcük Arama Kurtarma Derneği GESOTİM olarak Bizler de 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla ilk olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü’müzü ziyaret ettik. Kendisiyle bu hafta ile alakalı olarak sohbet ettik. Ardından ilimiz ve ilçemizdeki anaokulları, ilkokul, ortaokul ve liseleri gezerek öğrencilerimizle buluştuk. Onlara deprem öncesinde, anında ve sonrasında neler yapmamız gerektiğini öğretmeye gayret ettik. Kendilerine depremden korkmamayı, depreme karşı alınması gereken önlemleri anlattık. Deprem gibi bir konuda bilinç sahibi olarak önümüzdeki senelerde depremin ülkemize vereceği hasarı azaltmamız mümkün olacaktır” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —