‘Elimizden gelen gayretin tamamını sergilemeye devam edeceğiz’
Başkan Kocaman, yaptığı açıklamada, şunları ifade etti: “2024 yılında Milli Eğitime bağlı okullar, kurum kuruluşlar, sivil toplum örgütleriyle birlikte planlamış olduğumuz hedef 20 bindi. 2024 yılsonu itibariyle afet bilinci konusunda birim içinde ve birim dışındaki eğitimlerin tamamında ulaşmış olduğumuz kişi sayısı 25 bin 500. 2025 çalışma planımızın içerisindeki hedefimiz 41 bin kişi. Çünkü bu bölge her an afetle karşı karşıya kalabilecek bir konumda. Bu konuda da elimizden gelen gayretin tamamını sergilemeye devam edeceğiz.”
‘Akredite işleri aşırı derecede meşakkatli ve para isteyen bir olay’
GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman, “Akreditasyon çalışmalarımız bir kadın iki tane erkek olmak üzere üç tane bulunuyor. Şu anda bir ilde bir tane olan akreditenin bizim Gölcük olarak sadece ilçe bazında üç tane akreditemizin olması son derece üstün bir başarı. Akredite işleri aşırı derecede meşakkatli ve para isteyen bir olay. Bu konuda çok yoğun bir mesainin harcanması gerekiyor ama çalışma süremizin içinde 2025’te iki tane daha akredite ekibi oluşturup afete hazırlık aşamasına getireceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.
‘Halkımız hala deprem konusunda bilinçsiz’
Başkan Kocaman, “Afet bilinci şu anda göz ardı edilen bir konu. Herkes başka şeylerin derdine düşmüş ama bir afet yaşandığında ahlar, vahlar çok oluyor. Bizim insanların keşke dememesi için çalışmalar yapmamız lazım. Duyarsızlığın önüne geçmemiz lazım. Bu konuda bilgili ve hazırlıklı olmamız lazım. 17 Ağustos’ta bilgisiz, beceriksiz olduğumuz, bir levyeye dahi sahip olmadığımız dönemden çok farklı bir boyuta geldik. Ancak halkımız hala bu konuda bilinçsiz” dedi.
‘Cihazımız nasip olursa Gölcük’e yerleştiriliyor’
Başkan Kocaman, “Gölcük’ün 350 kilometre kadar çevresinde olabilecek depremlerin tamamını birinci derecede alabilen, önceden tespit edebilen cihazımız nasip olursa Gölcük’e yerleştiriliyor. Bununla birlikte halkımız biraz rahatlayabilir ama bu konuda bilinçlenmeleri lazım” dedi.
‘Çalışmalarımızı yapmak zorundayız’
GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman, “Yerel yönetimlerin bu konuda daha çok destek vermesini özellikle istiyoruz. Sivil toplum örgütlerinin, fabrikaların, sanayi kuruluşlarının yardımcı olmalarını istiyoruz. Bu konuda bir şey istemekten çekinmiyoruz, çünkü çalışmalarımızı yapmak zorundayız. Bizde ihtiyaç mesele, burada yaşanabilecek bir afette bu ihtiyaçlarımızın karşılanması gerekiyor. Sözlerimi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1930’lu yıllarda söylemiş olduğu bir sözü söyleyerek bitirmek istiyorum: “Felaket başa gelmeden evvel önleyici tedbirleri almak lazım” almazsan, keşke dersen, dizlerini döversen işin bir anlamı kalmaz. Bunun için eğitim diyoruz, hiçbir ücret almadan, hiçbir talebimiz olmadan insanlara eğitim vermeye devam edeceğiz” dedi.
Haber: Serap DURUKAN