Tarih: 21.12.2022 12:35

Glutensiz Mutfak Atölyesi, Çölyak ve PKU Hastalarına DESTEK OLUYOR

Facebook Twitter Linked-in

Glutensiz Mutfak Atölyesi, Çölyak ve PKU Hastalarına

DESTEK OLUYOR

İzmit Belediyesinin, Çölyak ve PKU hastalığına dikkat çekmek ve glutensiz tarif önerilerinde bulunabilmek adına hayata geçirdiği Glutensiz Mutfak Atölyesi’nde bu ay yapılan karnabaharlı kısır katılımcılardan tam not aldı

Beslenme hassasiyetine ait gruplara yönelik çalışmalarına devam eden İzmit Belediyesi, Çölyak ve PKU hastalarına sağlamış olduğu ücretsiz gıda paketleri sonrası bu hastalıklara dikkat çekmek adına Ekim ayında başlattığı Glutensiz Mutfak Atölyesi uygulamasına devam ediyor. Her ayın ikinci Çarşamba günü yapılan atölyede bu ayın tarifi glutensiz karnabaharlı kısır oldu.

“Bizler de Sizin Gibiyiz”

“Bizler de sizler gibiyiz, yalnızca beslenmelerimiz farklı” sloganıyla yola çıkan İzmit Belediyesi, Kocaeli Çölyak ve PKU Yaşam Derneği ile iş birliği içerisinde yürütülen atölye çalışmasının üçüncüsünü Down Cafe’ de gerçekleştirdi. Atölyede yapılan glutensiz karnabaharlı kısır, katılımcılardan tam puan aldı. Etkinlikte aynı zamanda Çölyak ve PKU Yaşam Derneği üyelerinin ev yapımı glutensiz ürünlerinin bulunduğu bir stant da açılarak dernek yararına bağışlar toplandı.

Tüm İzmitliler Davetli

Kocaeli Çölyak ve PKU Yaşam Derneği Başkanı Nesrin Atar, özel beslenme hassasiyetine sahip gruplara yönelik çalışmaların görünürlüğünü destekleyen ve artmasına vesile olan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e teşekkürlerini gönderdi. İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Down Cafe’de her ayın ikinci Çarşamba günü farklı tatlar ve tariflerin yapılacağı Glutensiz Mutfak Atölyesi’ne tüm İzmitlileri davet etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —