Tarih: 07.03.2020 14:39

Gölcük Artvinliler Derneği’nden anlamlı hareket ARTVİN’İN KURTULUŞ YILDÖNÜMÜ PROGRAMINI İPTAL ETTİLER

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Artvinliler Derneği’nden anlamlı hareket

ARTVİN’İN KURTULUŞ YILDÖNÜMÜ PROGRAMINI İPTAL ETTİLER

Gölcük Artvin İli ve İlçeleri Derneği Başkanı Akif Alponat, Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte yaptığı basın açıklamasında  7 Mart Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümü nedeniyle yapacakları eğlence programını iptal ettiklerini açıkladı. 

Her yıl düzenli olarak kutladıkları 7 Mart Artvin’nin düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü etkinliklerini bu sene  ülkemizin içinde bulunduğu durum nedeniyle yapmayacaklarını ifade eden  Gölcük Artvin İli ve İlçeleri Derneği Başkanı Akif Alponat, eğlence programı yerine 14 Mart Cumartesi günü Araştırmacı yazar Murat Kasap tarafından “Belgelerle 1877-1878 Osmanlı- Rus Savaşı’ndan sonra Batum ve Artvin’den Gölcük’e göçler” konulu bir konferans vereceklerini açıkladı.

“Tüm Gölcük Halkını konferansımıza bekliyoruz”

99 yıl önce Artvin olarak bizler bir kurtuluş yaşadık ve şu anda ülkemizin içinde bulunduğu durum nedeniyle eğlence programlarını iptal ettiklerini ifade eden Gölcük Artvin İli ve İlçeleri Derneği Başkanı Akif Alponat yaptığı açıklamada, “ Gölcük Artvin İli ve İlçeleri Derneği olarak 7 Mart Artvin’in düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü münasebetiyle yapmış olduğumuz eğlence programını yönetim kurulu üyelerimizle birlikte aldığımız karar doğrultusunda bu sene yapmama kararı aldık. bu sene 99. Kurtuluş yıldönümü ve biz her sene Gölcük’te şenliklerle, eğlencelerle, geleneksel oyunlarımız ile kutlama yapıyorduk. Fakat bu sene  ülkemizin içinde bulunduğu durum, şehitlerimizin olması ve Suriye’de yaşanan olaylar nedeniyle bu sene eğlenceli bir etkinlik yerine bir anma programı yapmaya kadar verdik. Bu münasebetle 14 Mart cumartesi günü Gölcük Belediyesi Kongre Sarayı’nda  “Belgelerle 1877-1878 Osmanlı- Rus Savaşı’ndan sonra Batum ve Artvin’den Gölcük’e göçler” konulu bir konferans vereceğiz. Bu konferansı Gölcük Artvin İli ve İlçeleri Derneği, Gölcük Köyleri Yaşatma Derneği ve Gölcük Kafkas Derneği olarak ortaklaşa yapacağız.  Biz Gölcük’te yaşayan Artvinliler olarak bu şekilde bir anma töreni gerçekleştireceğiz. Tüm Gölcük Halkını konferansımıza bekliyoruz. Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıl dönümünü önümüdeki yıl inşallah coşkuyla kutlamayı arzuluyoruz. Gölcük Artvin İli ve İlçeleri Derneği olarak ülkemizdeki şehitlerimiz rahmetle anıyoruz. Yaralı askerlerimize de Allah’tan şifalar diliyoruz” dedi.

Haber: Serap DURUKAN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —