Tarih: 04.09.2023 14:32

Gölcük Bakkallar, Büfeler ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Faruk Hikmet Kesgin,“OKUL ALIŞVERİŞİMİZİ ÜÇ HARFLİ MARKETLERDEN DEĞİL KENDİ ESNAFIMIZDAN YAPALIM”

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Bakkallar, Büfeler ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Faruk Hikmet Kesgin,

“OKUL ALIŞVERİŞİMİZİ ÜÇ HARFLİ MARKETLERDEN DEĞİL KENDİ ESNAFIMIZDAN YAPALIM”

Gölcük Bakkallar, Büfeler ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Faruk Hikmet Kesgin, 11 Eylül’de başlayacak olan 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı için alışveriş yapacak olan ailelere seslenerek, “Okul alışverişimizi üç harfli marketlerden değil kendi esnafımızdan yapalım” dedi.

  

2023- 2024 Eğitim Öğretim yılının başlamasına sayılı günler kaldı. Gölcük Bakkallar, Büfeler ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Faruk Hikmet Kesgin, yaklaşan okul dönemi öncesinde okul ihtiyaçlarını alacak ailelere, okul alışverişlerini ilçe esnafından yaparak bu dönemde onlara destek olunması gerektiğini ifade etti.

“Bu durum, ilçe esnafımızı gerçekten olumsuz etkiliyor”

Başkan Kesgin, yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu sene de okul dönemine yaklaşmış bulunmaktayız. Aileler artık tatillerinden de dönmeye başladı. Okula gidecek çocuğu olan halkımız, kısa bir süre içerisinde okul alışverişlerine başlayacak ve bu süreç, okul başladıktan bir süre sonra da devam edecek. Okul alışverişleri başladığı zaman ilçemiz esnafının işleri biraz olsun açılıyor, ticari hayatları hareketleniyor. Fakat her zaman söylediğimiz gibi üç harfli diye tabir ettiğimiz zincir marketler de kırtasiye malzemelerini getirdiği için halkımız onları tercih ediyor. Bu durum, ilçe esnafımızı gerçekten olumsuz etkiliyor” dedi.

“Zincir marketler sadece kırtasiye ürünlerini değil, esnafımızın genelini kapsayacak şekilde ürün satışı gerçekleştiriyor”

Sözlerine devam eden Başkan Kesgin, “Okul alışverişleri için esnafımız, sermayelerini o yöne kaydırıyor fakat halkımız küçük esnafımıza ilgi göstermeyince onlar da zarar ediyor. Bu zararın önlenmesi adına okul alışverişlerinde esnafımızı tercih edelim. Zincir marketler sadece kırtasiye ürünlerini değil, esnafımızın genelini kapsayacak şekilde ürün satışı gerçekleştiriyor. Bu durum tüm esnafımızı olumsuz etkiliyor. Özellikle okul döneminde kırtasiye esnafımız ve beraberindeki diğer esnaflarımız, zincir marketlerin bu politikasından ötürü ciddi anlamda iş yapamaz hale geliyor. Hemen hemen her mahallede, her sokakta olan bu zincir marketler yerine esnafımızı tercih edelim ki onlar da ticari hayatlarını devam ettirebilsin, evlerine ekmek götürebilsin” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —