Tarih: 17.01.2021 13:58

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer 16 OCAK ÜLKEMİZ TARİHİNDE ÖNEMLİ BİR YERE SAHİPTİR

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer

16 OCAK ÜLKEMİZ TARİHİNDE ÖNEMLİ BİR YERE SAHİPTİR

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer 16 Ocak Basın Onur günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Başkan Sezer yayınladığı mesajda, “ 16 Ocak ülkemiz tarihinde önemli bir yere sahiptir” dedi.

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer Yayınladığı mesajda, “ Cumhuriyetimizin kurucusu Gâzi Mustafa Kemal Atatürk, 16 Ocak 1923 tarihinde Kocaeli’ne gelerek, İzmit Kasrı’nda 6 saat süren, tarihi bir basın toplantısı gerçekleştirmiştir.  Ülkemiz tarihinde önemli bir yere sahip olan bu toplantıda; Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ilk kez Cumhuriyet’i kurma fikrini dile getirmiş, Cumhuriyet ile ilgili temel düşüncelerini basın ile paylaşmış ve bu süreçte Türk Basınına önemli görev ve sorumluluklar yüklemiştir. Bu tarihi toplantıdan 9 ay sonra da Türkiye Cumhuriyeti ilan edilmiştir.

Türk Basını, tarihin her döneminde milletin gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli, tarafsız ve gazetecilik anlayışı içerisinde başarı ile yerine getirmektedir.  Bu müstesna günün 98.yıl dönümünde, bu onurlu görevi ilimizde sürdüren yerel ve ulusal basın mensuplarımızın meslek kuruluşu olan, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sayın Cemal Kaplan ve değerli basın mensuplarını ziyaret edip, bu müstesna günlerini tebrik ettim” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —