Tarih: 02.08.2017 13:52

Gölcük Belediyesi Ağustos Ayı meclis toplantısı gerçekleşti

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısı, geçtiğimiz gün Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’in Başkanlığında Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Ağustos Ayı Meclis Toplantısına Meclis Üyeleri haricinde Başkan yardımcıları Levent Değirmenci ve İbrahim Tektaş katıldı. Toplantı saygı duruşunun ardından başladı.

Gündem maddeleri görüşüldü

Ağustos Ayı Meclis toplantısında gündemi oluşturan 13 madde tek tek ele alınarak görüşüldü. Meclisin ilk konusu Gölcük Merkez G23C02D2B pafta, 53 ada, 115 parsel, 68 nolu bağımsız bölüm otoparkın kiraya verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Meclis Toplantısında CHP Meclis üyeleri yeniden Yıkılan Gazı Ortaokulunun boş arazisinin düzenlenerek paralı otopark olarak kullanılmasını hatta işletiminin amatör futbol takımlarına verilmesini önerdi.

Toplantının 2. gündem konusu Gölcük Örcün Ş. 19 K 3. Pafta, 495 ada, 45 parselde kayıtlı taşınmaz üzerinde Yap- İşlet şeklinde büfe ve açık çayhane yapımı konusunda öneri sunuldu ve oy birliğiyle kabul edildi. Gölcük Belediye başkanı Mehmet Ellibeş yapılması planlanan tesisin sadece halka açık çay bahçesi olarak hazırlanacağını ve nişan, düğün, sünnet gibi cemiyetlere verilmeyeceğini bildirdi.

Toplantının 3. Gündem konusu Yeni Mahalle Kızılırmak Caddesi üzerinde bulunan ve Sağlık Bakanlığı kullanımın da gözüken 14 pafta, 320 ada, 6 parselde gözüken arazinin istimlak edilerek kapalı pazar yeri yapımı ile ilgili önerge oy birliği ile kabul edildi. Gölicük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş söz konusu olan arazinin zamanında YeniMahalle Sağlık Ocağı için Sağlık Bakanlığı’na devredildiğini ama söz konusu Sağlık Ocağı’nın Gölcük Ortaokulu’nun bahçesine yapımı nedeniyle arazinin yeniden Gölcük Belediyesi hizmet alanına girdiğini ve arazinin kapalı pazar yeri olarak kullanılmasına karar verildi.

Toplantının 4. Gündem konusu Halıdere Körfez- Yalı ve Yenimahalle ile Değirmendere Cumhuriyet ve Yukarı Mahalle sınırlarında ki karışıklığın düzenlenmesi için sunulan önerge oy birliği ile kabul edildi.

Toplantının 5. Gündem konusu Gölcük Saraylı Gözlemen 10/2 pafta, 3937 parsel sayılı, arsa üzerindeki binanın alt katının Kocaeli Halk Sağlığı Müdürlüğüne 15 yıllığına Tahsisi edilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantının 6. Gündem konusu 3402 sayılı Kanunun 3.ncü maddesi uyarınca Gölcük’ün köyden mahalle statüsüne geçmiş olan mahallelerde yeniden kadastro bilirkişi çalışması yapılması oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantının 7. Gündem konusu Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün, Hisareyn Merkez Mahallesi, G23c.08a.4a uygulama imar planı paftası, 266 ada 3 ve 6 nolu parsellere ilişkin hazırlanan uygulama imar planı tadilatı teklifi ile ilgili rapor oy birliği ile kabul edildi. Kabul edilen önerge ile Hisareyn Merkez’de bulunan cami yeniden yapılacak ve çevre düzenlemesi yapılacak.

Toplantının 8. Gündem konusu Emlak ve istimlak Müdürlüğü’nün, İhsaniye Çiftlik Mahallesi, G23c.02c.3b uygulama imar planı paftası, 89 ada 9 nolu parsele ilişkin hazırlanan uygulama imar planı tadilatı teklifi ile ilgili rapor oy birliği ile kabul edildi.

Toplantının 9. Gündem maddesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün, İhsaniye Çiftlik Mahallesi, G23c.02c.3b uygulama imar planı paftası, 2531, 2539, 2540 ve 2784 nolu parsellere ilişkin hazırlanan uygulama imar planı tadilatı teklifi ile ilgili rapor oy birliğiyle kabul edildi. Söz konusu alan otopark olarak inşaa edilecek.

Toplantının 10. Gündem maddesi Emlak ve istimlak Müdürlüğü’nün Değirmendere Merkez ve Yalı Mahalleleri, G23c.01c.1a ve G23c.01c.1b uygulama imar planı paftalarında kalan “Uygulama Olmayan Alan Hattı”na ilişkin hazırlanan uygulama imar planı tadilatı teklifi ile ilgili rapor CHP’nin onaylamasına rağmen oy çokluğuyla kabul edildi. CHP konuyu tam anlamadıklarını ve araştırma yapacaklarını dile getirdiler.

Toplantının 11. Gündem maddesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün, Donanma Mahallesi, G23c. 02d.1c uygulama imar planı paftası, 377 ada 2 nolu parsele ilişkin hazırlanan uygulama imar planı tadilatı teklifi ile ilgili raporu oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantının 12. Gündem konusu Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Hisareyn Karaköprü Mahallesi, G23c.03d.4b ve G23c.03d.4c uygulama imar planı paftaları, 656 ada 3 ve 4 nolu parseller, 657 ada 3 ve 4 nolu parseller, 658 ada 4,5 ve 6 nolu parseller, 666 ada 5, 6, 7 ve 8 nolu parseller, 667 ada 7, 8, 9, 10, 11 ve 12 nolu parsellere ilişkin hazırlanan uygulama imar planı tadilatı teklifi ile ilgili teklif oy birliğiyle kabul edildi. Söz konusu arazi Yeni Sanayi Çarşısının yanında ki imara açık olan alanda fay hattının belirlenmesi nedeniyle istimlak edilmesine karar verildi.

Toplantının 13. Gündem konusu Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Topçular Mahallesi, G23c.02d.1d, G23c.01c.3b ve G23c.01c.3c uygulamaları imar planı paftaları, 472 ada 4 nolu parsel, 332 ada 2 nolu parsel ve 332 ve 333 nolu parsellere ilişkin hazırlanan uygulama imar planı tadilatı teklifi ile ilgili raporu CHP onaylamadı ama gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —