Tarih: 26.07.2018 13:06

Gölcük Belediyesi Halk Kütüphane’sine yaz aylarında okuyuculardan yoğun ilgi

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Belediyesi Halk Kütüphane’sine yaz aylarında okuyuculardan yoğun ilgi

Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi’nde hizmet veren Halk Kütüphane’sine okulların kapanması ile birlikte öğrenci sayısı azalsa da Gölcük’te okuyucu kitlesi her geçen gün artıyor. 15 gün  süreyle iki kitap emanet alabilen okuyucular bu hizmetten son derece memnunlar.

15 gün süreyle 2 kitap

Okul döneminde öğrencilerin en çok tercih ettiği mekanların başında gelen Gölcük Belediyesi Halk Kütüphane’sine okulların kapanması ile birlikte öğrenci sayısı azalsa da Gölcük’te her geçen gün sayısı artan okuyucu kitlesinden yoğun ilgi var. Kütüphaneye yapılan üyelik sonrasında 15 gün süreyle iki kitap alma hakları olan okuyucular bu uygulamadan son derece memnunlar. Ayrıca e-kitap uygulaması ile 18 bin kitaba dijital ortamda ulaşmak mümkün.

Okul döneminde en rahat ders çalışma mekanı

Gölcük Belediyesi Halk Kütüphanesi görevlisi Aykut Durdu, yaz aylarında kütüphaneye olan ilgi ve bünyelerinde bulunan kitap türleri hakkında bilgi verdi. Durdu yaptığı açıklamada, “ Yaz aylarında sınavların bitmesi ve vatandaşların tatile gitmesi sebebiyle günlük 150 olan kullanıcı sayımız 50 gibi rakamlara düşmekte. Kış aylarında üniversite ve KPSS sınavlarına çalışan vatandaşların en rahat çalışma mekanı olduğu için oldukça yoğun oluyoruz. Yaz aylarının gelmesi ile bu yoğunluk bir nebze azaldı diyebiliriz. Fakat çok güzel bir okuyucu kitlemiz var. 15 gün süreyle 2 kitap alabilen üyelerimiz yaz aylarını okuyarak geçiriyorlar” dedi.

Kütüphanede 13 bin 849 basılı eser bulunuyor

Durdu sözlerinin devamında, “ Özellikle yaz aylarında tatile çıkamayan çocuklar tatil kitaplarına yöneliyor. Orta yaş grubu vatandaşlar gazete ve süreli yayınları kullanmak için geliyor. Bilgisayarlar üzerinden ders videoları ve diğer internet hizmetlerinden yararlanıyorlar. Ayrıca Gölcük Belediyesi Kütüphanelerinin e-kitap hizmeti ile internet üzerinden 18 bin kitaba ulaşma imkânı sağlanıyor. e-kitap uygulaması için kutuphane.golcuk.bel.tr adresinden 18 bin kitaba ulaşabiliyorlar. Bunun için önce kütüphaneye aktif üye olunması gerekiyor.  Şu anda kütüphanemizde 13 bin 849 basılı eser bulunuyor ve bu sayı her geçen gün vatandaşlardan gelen kitap talepleri ile artıyor. Halka açık 8 bilgisayarımız var. Bu bilgisayarlarımızın hepsi internete bağlı olup ayrıca projeksiyon cihazımız ile grup çalışmaları yapılabiliniyor” dedi.

Kütüphanede her türlü eser bulunuyor

Gölcük’te güzel bir okuyucu kitlesinin olduğunu ifade eden Durdu, “Yaz aylarında ödünç kitap sayımız günlük 30 civarı oluyor. Bu 30 gün ile hesapladığımız zaman güzel bir rakam çıkıyor. Kütüphaneye gelen vatandaşlar felsefe, din, toplum bilimleri , dil ve dil bilimi, doğa bilimleri ve matematik, teknoloji, güzel sanatlar, edebiyat ve tarih alanlarında kitaplardan yararla bilirler. Kütüphanemiz Pazar günleri resmi tatiller haricinde sabah 08:30 ile 17:30 saatleri arasında açıktır” dedi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —