Tarih: 12.07.2021 12:33

Gölcük Belediyesi Sanat Günleri başladı GÖLCÜKLÜ BAYANLAR MAYA BEBEK TASARIMINI ÖĞRENİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Belediyesi Sanat Günleri başladı

GÖLCÜKLÜ BAYANLAR MAYA BEBEK TASARIMINI ÖĞRENİYOR

Gölcük Belediyesi Sanat etkinlikleri kapsamında hayata geçirilen Maya Bebekleri Paylaşım Atölyesi bugün Adnan Menderes İş Merkezi’nin 2. Katında bulunan Sivil Toplum Merkezi’nde başladı. Usta Öğretici Yasemin Akkaya tarafından verilen eğitimlerde Gölcüklü Bayanlara Maya Dolls  tasarımı yapıyorlar. Gölcüklü bayanların yoğun ilgi gösterdiği eğitim iki gün sürecek.

Akkaya, “Bu sanat Gölcük’te doğdu şu anda kendi evinde ders verdiğim için mutluyum”

4 yıldır Maya Dolls tasarımı yaparak eğitimler verdiğini ve yurtiçi ve yurtdışı satışları yaptığını ifade eden Usta Öğretici Yasemin Akkaya, ‘ Ben 4 yıl önce kendimi oyalamak için hobi amacıyla başladığım bebeklerim şimdi mesleğim oldu. Tamamen kendi tasarımım olan maya bebekler çok güzel ilgi gördü. Yurtiçi ve yurtdışı çok güzel satışlarım var. Bunun yanında birçok yerde eğitim verdim.  Gölcük Belediyesi Sanat Etkinlikleri kapsamında böyle bir teklifte bulununca seve seve kabul ettim. Bu sanat Gölcük’te doğdu şu anda kendi evinde ders verdiğim için mutluyum. Eğitime katılım oldukça iyi bu çok sevindirici. Hatta bir hanım Çanakkale’den sırf bu eğitim için gelmiş. Bu beni çok mutlu etti. Hanımlar çok ilgili ve öğrenmeye çok hevesliler. Böyle ilgili olmaları beni mutlu ediyor. Bebeklerim ile daha yakından ilgilenmek için beni  maya.dolls  instegram adresimde takip edebilirler”  dedi.

Camkıran, “Kadınlarımızın farklı sanatları öğrenip kendilerine meslek edinmelerini hedefliyoruz”

Sanat Galerisi Sorumlusu Naz Camkıran, Gölcük Belediyesi tarafından sanat günleri kapsamında başlayan sanat etkinlikleri eğitimleri hakkında bilgi verdi. Camkıran yaptığı açıklamada, ” Pandemi nedeniyle ara verdiğimiz sanat etkinliklerine temmuz ayı itibariyle başladık. Gölcük Belediye Başkanımız Sayın  Ali Yıldırım Sezeri’nde katkılarıyla eğitimlerimiz diğer illerden de gelecek olan sanatçı ve sanatkarlar ile devam edecek. İlk eğitimimizi kendi ilçemizden alanında uzman Yasemin Akkaya hocamız ile yaptık. Eğitimler iki gün saat 10:00 ile 14:00 saatleri arasında gerçekleşecek. Eğitimlere katılım oldukça güzel. Kadınlarımızın farklı sanatları öğrenip kendilerine meslek edinmelerini hedefliyoruz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —