Tarih: 09.03.2020 12:57

Gölcük Belediyesi’nde Çölyak hastaları için GLUTENSİZ EKMEK VE UN SATIŞLARI BAŞLADI

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Belediyesi’nde Çölyak hastaları için

GLUTENSİZ EKMEK VE UN SATIŞLARI BAŞLADI

Gölcük Belediyesi anlamlı bir projeye imza atarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek’ten satın alınan glütensiz ekmek ve unların satışına başladı.

Buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan “glüten” isimli bir madde nedeniyle vücut bağışıklık sistemi tarafından verilen anormal yanıt sonucu ortaya çıkan çölyak hastalığı kullanılması gereken Glutensiz un ve ekmek artık Gölcük Belediyesi’nde de satılacak.

“Çölyak hastalığının farkındayız”

Çölyak hastalığını farkında olduklarını ifade eden Gölcük Belediye Başkanı  Ali Yıldırım Sezer konu hakkında yaptığı açıklamada, “Gölcük Belediyesi olarak, buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan “glüten” isimli bir madde nedeniyle vücut bağışıklık sistemi tarafından verilen anormal yanıt sonucu ortaya çıkan “çölyak” hastalığının farkındayız. Bu kapsamda ilçemizde yaşayan çölyak hastası hemşehrilerimiz için “glütensiz ekmek” satışına belediye hizmet binamızda başlamış bulunuyoruz. Daha önce kendi imkanlarıyla glütensiz ekmeğe ulaşan hemşehrilerimiz için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek’ten satın aldığımız ekmekleri, kargo masraflarını da karşılayarak aynı fiyata satacağız. Hemşehrilerimiz sağlık raporlarıyla birlikte belediye hizmet binamıza gelerek glütensiz ekmekten satın alabilirler” dedi.

AYNI FİYATA SATILACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek’ten alınacak olan Glütensiz ekmek ve un Gölcük Belediyesi Hizmet Binası giriş katında satışa başladı. Çölyak hastası vatandaşlar sağlık raporları ile birlikte glütensiz ekmek ve un alabilecekler. Gölcük Belediyesi tarafından satılacak olan glütensiz ekmekler 50 kuruştan, un ise 12.50 kuruştan satışa sunulduğu açıklandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —