Tarih: 03.06.2021 12:46

Gölcük Belediyesi’nden 4 Siyasi Partinin Sözlerine karşılık ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Belediyesi’den yapılan yazılı açıklamada: “İlçemizdeki 4 siyasi parti ilçe başkanları 1 Haziran 2021 tarihinde yaptıkları basın açıklamasında; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı sonrasında, siyasi parti ilçe başkanları, meclis üyeleri, gençlik kolları başkanları, yöneticileri ve partililer ile bir program daha yapıldığını ve ilgili Kaymakamlıktan gerekli izinler alındığını ifade etmişlerdir.

05.05.2012 tarih ve 28283 sayılı Resmî Gazete’de yayınlanan, Ulusal ve Resmî Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği’nin 6. maddesinde, Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinin usul ve esasları düzenlenmiştir. Öncelikle; Gölcük Kaymakamlığı’ndan 19 Mayıs günü, Anıtpark’taki çelenk töreni sonrası yapılan toplantı ve güncel siyasi içerikli de olan açıklama hakkında, yönetmelik kapsamında alınan yazılı bir izin varsa, bunun da kamuoyu ile paylaşılması gerekmektedir.

Gölcük Belediyesi’ne, 19 Mayıs 2021 tarihindeki açıklama için, siyasi parti ya da partilerden ekipman desteği konusunda yapılan bir başvuru da bulunmamaktadır.

Tüm belediye hizmetleri, hiçbir ayrım yapılmaksızın hemşehrilerimize ulaştırılmaktadır.

Yine; Gölcük Belediyesi toplantı salonları da, talep edildiğinde, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları tarafından kullanılmaktadır.

25.04.2019 tarihinde İdari İşler Amiri olarak görevlendirilen işçi statüsündeki personelimiz, bu kere; idari takdirle görevinden alınmış olmakla birlikte, belediyemizde kazanılmış hakları yasal olarak korunarak çalışmaya devam etmektedir. Yani, iddia edildiği gibi; “kimsenin ekmeği ile oynanmamıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —