Tarih: 09.02.2020 12:54

Gölcük Belediyesi’nden önemli karar ACİL TAHLİYE

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük ilçemiz merkezinde yer alan eski Coşkun Otel binası ile ilgili, Gölcük Belediyesi ‘Acil Tahliye Kararı’ verdi.

Bilindiği üzere, bina için alınan 2 yapı performans analizi sonucun da, binanın göçme durumu riski taşıması neticesinde Gölcük Belediyesi nihai kararının vererek, binanın acilen tahliye edilmesini aynı zamanda da yapının elektrik, su ve doğalgaz hizmetlerinin de durdurulmasını, 6306 sayılı Afet Riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında kanun hükmünden yararlanma haklarını kullanarak Kentsel Dönüşüm çerçevesinde haklarının bulunduğunu bina maliklerine 07.02.2020 tarihli yazısı ile tebliğ etmeye başladı.

Mevcut halinde 42 adet bağımsız bölümün bulunduğu bina da, şu an için sadece 6 adet işyeri kullanımda olup, diğer 9 bağımsız bölüm, yapılmış olan ilk yapı performans analiz sonucu binayı boşaltmış, kalan 27 bağımsız bölüm ise 1999 depreminden bugüne iskân edilmemektedir.

Ülkemiz de özellikle son dönemlerde yaşanan depremler ile bir kere daha deprem gerçeğinin kendini hatırlatması şüphesiz toplumumuzu aşırı duyarlı bir hale getirmiştir. Gölcük Belediyesi’nin, deprem konusunda ki hassasiyetini ortaya koyması bakımından almış olduğu bu karar, ilçemiz açısından çok büyük önem taşımakta olup, aynı zamanda da emsal teşkil edecek bir karar niteliğindedir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —